featured

2022 yılında parlamaya hazırlanan 5 kripto para birimi nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2021 yılını geride bırakmaya hazırlandığımız şu günlerde, yatırımcılar için yeni yıl yeni fırsatlar demek olacak. İşte bu yazıda 2022 yılında yıldızını parlatmaya hazırlanan ve yatırım yapılabilecek 5 kripto para biriminden bahsedilecektir.

Yeni yılın başlangıcı yaklaşırken kripto para dünyası, yatırımcıların dikkatini çekecek, yeni ve yükselmeye hazırlanan yıldızları karşılamaya hazırlanıyor. Sürdürülebilirlik özellikleri veya hızla gelişen dapp ağları aracılığıyla bu beş blockchain ekosistemi, 2022 yılında piyasada devrim yaratma potansiyeline sahip.

2022 yılında takip edilmesi tavsiye edilen 5 kripto para birimi

1.Algorand

İklim değişikliği ile mücadeleyi oldukça ciddiye alan Algorand, blockchain alanındaki en çevre dostu ekosistemlerden birine sahip olmakla övünüyor. Etkileyici bir şekilde, Algorand’ın yerel belirteci ALGO, yıla 0,20 dolar seviyesinden başladı ve şu anda 2 dolar aralığında işlem görüyor. Sonuç olarak daha fazla geliştirici, blockchaini geliştirmeye ve benimsenmesinin artmasına yardımcı olmaya istekli görünüyor.

Sürdürülebilir blockchain operasyonlarına yönelik artan farkındalığın ardından Algorand, hem yeni geliştiricileri hem de yeni sermayeyi üzerine çekmek için iyi bir konumda.

Şu anda Algorand, 4.000 doğrulayıcıdan oluşan bir ağa dayalı olarak işlem başına 0,000008 kWh kullanıyor. Bu değerler oldukça iyi. Hatta, Bitcoin (930 kWh/txn) veya Ethereum (70 kWh/txn) ile karşılaştırılamayacak kadar iyi bir değer. Bu da Algorand’ı sürdürülebilirlik yarışında lider konumuna getiriyor.

2.Polkadot

2022 yılında sonunda Polkadot ekosisteminin gücünü ve birbirine bağlı blockchain ağının birlikte çalışabileceğini nasıl destekleyeceğini gösterebilecek.

Zincirler ve yan zincirler arasındaki karşılıklı bağlantı bir zorunluluk haline geldiğinden, Polkadot şimdiye kadar mümkün olmayan yeni uygulamalara uyum sağlamak için iyi bir konumda. Kusama parachain ağı sayesinde, Polkadot gerçek bir blockchain ve dapp ekosistemi yaratıyor.

Daha da önemlisi Kusama ağı, geliştiricilerin yalnızca merkezi olmayan uygulamaları değil; özel blockchainleri başlatmasına izin verir. Blockchain endüstrisine yönelik bu yenilikçi yaklaşım, Polkadot’u ön plana çıkaran ve ona piyasada rekabet avantajı sağlayan şeydir.

3.Near

Dapp’lerin NEAR ekosistemi 2021’de muazzam bir büyüme kaydetti. Ayrıca NEAR, iklim değişikliğinin etkilerini tersine çevirme görevini de üstleniyor. Yüksek hızlar, düşük ücretler ve aşamalı UX ile NEAR’ın iklim açısından nötr olan blockchaini, patlayıcı büyüme yaşamaya oldukça hazır görünüyor.

kripto para near

Web3 uyumlu hizmetlere olan talebin artmasıyla NEAR, bu tür dapp’lerin oluşturulması için gerekli altyapıyı kolaylaştırmak için iyi bir konumda. Dapp çeşitliliği açısından henüz emekleme aşamasında olan NEAR, çok başarılı bir 2022 geçirmek için tüm ön koşullara sahip.

4.Harmony

Kripto para birimi Harmony, 2021’in sonuna doğru patlamaya hazır olan büyümenin ilk işaretlerini şimdiden gösteriyor. DeFi Kingdoms ve Viper Swap gibi başarılı uygulamalarla Harmony, şimdiden çok çeşitli bir hizmet ekosistemi sunuyor. Ekosistemin yerel birimi ONE tokenı da 2021’de etkileyici bir performans sergiledi. Ekim ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,37 dolar seviyesine ulaşmayı başardı.

Yenilikçi yaklaşımı sayesinde Harmony, etkileyici derecede hızlı blok oluşturma ve işlem işleme hızına sahip. Bu da işleri oldukça kolaylaştırıyor. Bu, dapp geliştiricilerinin artan üretkenlikten ve daha iyi işlevsellikten yararlanmalarını sağlıyor. Bu faktörlerin ve DeFi Kingdoms gibi uygulama yazılımlarının inkar edilemez başarısı, Harmony’nin performansını artırıyor. Onu inovasyonun ön saflarına yerleştiriyor ve 2022 için de spot ışıklarının üzerine olabileceğine işaret ediyor.

5.Immutable X

Nisan 2021’de ana ağ lansmanından bu yana Immutable X etkileyici bir büyüme kaydetti. Çeşitli oyunları, NFT koleksiyonlarını, pazar yerlerini, TikTok, OpenSea, Illuvium, ESL Gaming ve daha fazlasını içeren diğer projeleri de kendine çekmeyi başardı.

Ek olarak, Gods Unchained gibi oyunlar zaten her ay binlerce kullanıcıyı Immutable X’e çekiyor. Daha da önemlisi, bir Layer-2 Ethereum ölçeklendirme çözümü olarak Immutable X, düşük gaz ücreti yapısı ve hızlı işlem süreleri ile büyük bir kitlenin dikkatini çekme potansiyeline sahip. Halihazırda var olan dapp’lerin umut verici bir listesi ve gelecek sürümlerden oluşan heyecan verici bir seçim ile Immutable X, 2022 için büyük ilgi ve beklentiler içeriyor.

Kripto para endüstrisi büyümeye devam ediyor

Endüstri büyümeye devam ettikçe, yeni protokoller ortaya çıkıyor. Zaten devrim niteliğinde olan bir alanı daha da farklı yollardan etkilemeye girişimleri görüyoruz. Elbette, geleceği söylemenin bir yolu yok. Ancak bu beş kripto para birimi kendi alanlarında bir sonraki lider olmak için ciddi potansiyele sahipler.

dappradar


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin