Yer yerinden oynayacak: Bu altcoin Ethereum’un tahtına talip olabilir!
Yer yerinden oynayacak: Bu altcoin Ethereum’un tahtına talip olabilir!

Yer yerinden oynayacak: Bu altcoin Ethereum’un tahtına talip olabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bank of America analisti Alkesh Shah bu hafta bir notta Solana’nın farklılaştırılmış tasarımı sayesinde pazar payını Ethereum’dan alabileceğini söyledi.

Solana, 47 milyar dolarlık piyasa değerine sahip beşinci en büyük kripto para birimi. Ancak Solana’nın boyutu şu anda 400 milyar dolar değerinde olan Ethereum’a kıyasla sönük kalıyor.

Shah, Solana’nın diğer kripto para birimlerine göre düşük işlem ücretleri, kullanım kolaylığı ve ölçeklenebilirlik sunduğunu vurguladı.

Nota göre, Solana’nın bu tür yenilikleri sunma yeteneği, hisse senedi kanıtı konsensüs mekanizmasının performansını iyileştirmeye yardımcı olan geçmiş Blockchain kanıtı tarafından yönlendiriliyor.

“Bu yenilikler, nispeten merkezi olmayan ve güvenli kalırken, ortalama 0,00025 dolar işlem ücreti ile saniyede 65.000 işlemin işlenmesine izin veriyor.”

Nota göre, Solana Mart 2020’de piyasaya sunulduğundan bu yana, 50 milyardan fazla yerleşik işlem ve 5,7 milyondan fazla NFT basılarak önemli ölçüde benimsendi. Solana ağına katılan 400’den fazla proje var.

Solana fiyatı yüzde 4.000 arttı

Tüm bu büyüme, geçen yıl boyunca SOL fiyatının %4.000’den fazla artmasına yardımcı oldu.

Shah, kullanım kolaylığının ve düşük maliyetinin mikro ödemeler, oyun ve NFT’ler için optimize edildiği anlamına geldiğini açıklayarak, “Solana dijital varlık ekosisteminin Visa’sı olabilir” dedi.

Solana, daha az merkezsiz ve güvenli bir Blockchain olmak yerine ölçeklenebilirliğe öncelik verirken, Ethereum ölçeklenebilirlik yerine merkeziyetçiliğe ve güvenliğe öncelik veriyor. Ethereum’un ölçeklenebilirlik eksikliği, ağ tıkanıklığı dönemlerine ve bazen temel işlemin değerinden daha yüksek olan işlem ücretlerine yol açıyor.

“Ethereum’un önceliklendirilmesi, onu yüksek değerli işlemler ve kimlik, depolama ve tedarik zinciri kullanımı için optimize edebilir.”

Ancak bu durum Solana ve diğer ölçeklenebilir Blockchain’lerin Ethereum’un pazar payını dağıtması için yer bırakıyor.

businessinsider


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin