Bitcoin fonları
Bitcoin fonları

Yaniv Feldman: “Bitcoin için 2018 yılının en büyük duyurusu, Fidelity’in yatırımı.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

One Alpha’nın kurucusu ve CEO’su Yaniv Feldman, Fidelity’nin kripto para piyasasına girmesini ve kurumsal yatırımcılara yönelik yorumlarını verdiği bir röportajda anlattı. Ayrıca Fidelity’nin duyurusu ile Yale Univesitesi’nin kripto para sektörüne girme konusundaki duyurusu arasındaki fark hakkında da bilgi verdi.

Yaniv Feldman: “Fidelity’in yatırımı, 2018 yılının en büyük duyurusu.”

Bu yılın başlarında, dünyanın en büyük üçüncü varlık yönetimi şirketi olan Fidelity Investments, Fidelity Digital Assets’in lansmanını duyurdu. Şirketin temel amacı, Bitcoin ve diğer kripto paraların kurumsal yatırımcılar için daha erişilebilir hale getirilmesi. Uzmanlar, platformun gelecek yılın başlarında piyasaya sunulacağını düşünüyor.

Feldman, bunun son 3 ayda “kripto kurumsallaşması” açısından 2018’in en büyük duyurusu olduğunu kabul ediyor. Bu, önümüzdeki ay başlayacak olan Intercontinental Exchange’in Bakkt‘ı ve 2019’un ikinci çeyreğinde kripto para ticaretini sunması beklenen TD Ameritrade’in kripto para borsası yatırımını da içeriyor.

Yale Üniversitesi, bir kripto para fonu olan Paradigm’e yatırım yaptı

Feldman, konuya yönelik şunları söylüyor:

Fidelity, yönetimi altında 7,2 trilyon dolarlık varlığa sahip olan dünyanın en büyük üçüncü varlık yönetim şirketi olmakla birlikte, kesinlikle bildiğiniz gibi, herkesin sektöre beklediği büyük kurum. Bu şirket sadece bir şeye yatırım yapıyor.  Şirket aslında tamamen dijital varlık hizmetleri sunmaya odaklanmış bir yan kuruluş oluşturuyor.

CEO ayrıca Fidelity’nin duyurusu ve Yale Univesitesi’nin duyurusu arasındaki farktan bahsetti. Bu ayın başında, bir Ivy League üniversitesi olan Yale Üniversitesi, bir kripto para fonu olan Paradigm’e yatırım yaparak, platformun 400 milyon doları aşmasına yardım etti.

One Alpha’nın CEO’suna göre, Fidelity piyasaya doğrudan adım atıyor

Feldman, Yale’in kripto para birimi fonuna yatırım yaptığını ve bunun “ikinci seviye” bir yatırım olduğunu belirtiyor. Oysa Feldman’a göre, Fidelity piyasaya doğrudan adım atıyor ve kurumlar için icra hizmetlerine kadar uzanan hizmetlerden yararlanıyor. Feldman, konuya yönelik şunları söylüyor:

Birden fazla borsada kurumlar için ticaret emirleri uygulayacaklar ve bunun üzerine kurumlara ya da Fidelity’nin şu an en büyük müşterileri için çalışan kurumlara yönelik çok katmanlı danışmanlık ve destek hizmetleri sunacaklar. Bu gerçekten önemli bir gelişme.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin