Uzun vadeli Bitcoin sahipleri rekora doymuyor

Uzun vadeli Bitcoin sahipleri rekora doymuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Lider kripto para birimi fiyatı istikrarı ararken, uzun vadeli Bitcoin sahipleri yeni bir rekora daha imza attı. Analitik sağlayıcı Glassnode, uzun vadeli artışa dikkat çekti. Son birkaç yıl baz alındığında uzun vadeli BTC sahipleri en yüksek seviyesine ulaştı. Ayrıca yeteri kâr doygunluğu olmaması beklentiyi beraberinde getiriyor.

Geçtiğimiz haftayı 60K altında kapatarak kritik bir dönemeç içinde olan Bitcoin, aşağıya yönlü hareketlerini sürdürüyor. Son günlerde kırmızı mumların sıklığı BTC’nin aşağı yönlü hareketini teyit ediyor. Kısa vadeli satışların piyasayı etkilediğini de hesaba katabiliriz. Aynı zamanda açılan Long/Short işlemlerinde fazlalığı belirsizliği oluşturuyor.

Tüm bu gelişmelerin yanında uzun vadeli Bitcoin sahipleri (LTH) pozisyon artırmaya devam ediyor. Bu süreçte pozisyonlar artarken satışların azaldığı görülüyor. Glassnode’un 22 Kasım tarihinde paylaştığı rapor, her şeyi gösteriyor.

Metrikler, uzun vadeli Bitcoin sahipleri için olumlu

Glassnode’un analiz için Harcanan Hacim Yaş Bantları (SWAB) incelendi. Bu metrik, kâr alma ya da birikim sürecini kullanıcılara veriyor. SWAB metriğine göre, Ekim ayında en yüksek seviyesine ulaşarak tüm zamanlar zirvesine ulaştı. Bu da günlük hacmin yüzde 2,5 seviyesine düşmesine yardımcı oldu. Glassnode raporda şunları dile getirdi:

“Uzun vadeli Bitcoin sahipleri satışlarını azalttığını görüyoruz. Burada pozisyonlar korunuyor. Satış yerine yeni eklemeler görebiliyoruz.”

Kısa vadeli hodlers (STH) tarafında ise toplam arzın 3 milyon BTC ile en düşük seviyeye geldi.  Kısa vadeciler geçen hafta tepeden kâr satışlarıyla beraber halen doyum seviyelerine ulaşmadı. Aşırı doymuş kâr satışları için zamanın olduğu raporda belirtildi.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin