Ünlü analist PlanB, Bitcoin fiyatıyla ilgili açıklamalarda bulundu
Ünlü analist PlanB, Bitcoin fiyatıyla ilgili açıklamalarda bulundu

Ünlü analist PlanB, Bitcoin fiyatıyla ilgili açıklamalarda bulundu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – PlanB, BTC’nin en yüksek seviyesinin 69.000 dolar olmadığını açıklamak için geçmiş verilere değindi. Bitcoin’in fiyatı son birkaç hafta içinde çok fazla kayıpla karşı karşıya kaldı. Kasım ayındaki en son 69.000 dolarlık zirveden bu yana 20.000 dolar düştü. Bu, topluluk tarafından ayıların tam kontrolü ele alıp almadığı konusunda birçok spekülasyona neden oldu. Ancak PlanB, durumun böyle olmadığına inanıyor ve 69.000 doların bu yarılanma döngüsünün zirvesi olmadığını savunuyor.

PlanB: 69.000 zirve fiyat değil

Kasım ayı, tarihsel olarak BTC’nin en iyi aylarından biriydi. Varlık, yükselişe yaklaşık 60.000 dolardan başladı ve iki haftadan kısa bir süre sonra önceki tüm zamanların en yüksek seviyesini kırdı. Daha sonra, yeni bir rekor kırmak için 69.000 dolara dokundu. Bu yükseliş, Bitcoin’in yılın başından bu yana %140 arttığı anlamına geliyordu.

Yükseliş ani bir şekilde terse döndü ve BTC ay sonunda 60.000 doların altına geriledi. Durum, geçen hafta birincil kripto para biriminin saatler içinde 42.000 dolara düştüğü zaman daha da kötüleşti. Şu an itibariyle 49.000 dolar civarında, bu da zirve fiyatın %30 altında olduğu anlamına geliyor. Yaşanan bu düşüş, ayı piyasasının yaklaştığını söyleyen eleştirmenlere güç verdi.

Ancak PlanB öyle düşünmüyor. Belki de en çok stok akış modelinin yaratıcısı olarak bilinen popüler analist, son zamanlarda tipik bir ayı piyasasının %80’lik bir düzeltme anlamına geldiğini iddia etti. PlanB’ye göre, benzer bir durum 2017 yılında da yaşanmıştı. 2017 yılında BTC 20.000 dolarda zirve yapmasının ardından 14.000 dolara kadar gerilemişti.

Aşağıdaki grafiğin gösterdiği gibi, Bitcoin asla 200WMA’nın altına düşmedi ve PlanB bu düşüşün asla gerçekleşmeyeceğine inanıyor.

Bitcoin benimsenmeye devam ediyor

2017’de ve özellikle 2018’de, BTC fiyatının yaklaşık %80 oranında düştüğü bir yıllık ayı piyasasına girdi. Bununla birlikte, özellikle benimseme açısından, şimdi ve o zaman arasında çok önemli farklılıklar var. Varlığa milyarlarca dolar akıtan ve bilançolarında tutan Tesla, Square (Block) ve MicroStrategy gibi dev şirketler yoktu. Ek olarak, borsada işlem gören ürünler ve BTC’yi yasallaştıran ülkeler bulunmuyordu.

Ayrıca, 2017 rallisi esas olarak Bitcoin’den elde edeceği kârı kaçırmak istemeyen yatırımcılar tarafında yönlendirildi. Ancak hakimiyet bu yıl yaşanan yükselişle birlikte büyük şirketler ve bankaların eline geçti. Bitcoin, sayısız yatırımcı arasında bir ödeme yöntemi açısından yaygın bir şekilde kullanılıyor. Yukarıdakilerin tümü, PlanB’nin ayıların BTC fiyatını tüm zamanların en yüksek seviyesinden %80 düşürmesinin zor olacağı iddiasına değer katıyor.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin