Kongre, ABD'de ekstra kripto vergilerine yol açacak 1,2 trilyon dolarlık altyapı yasasını onayladı
Kongre, ABD'de ekstra kripto vergilerine yol açacak 1,2 trilyon dolarlık altyapı yasasını onayladı

Sıcak gelişme: Fed faiz kararını açıkladı – Kripto paralar nasıl etkilenecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Federal Rezerv (Fed) tarafından yapılan açıklamada ABD faiz oranlarının şu anki seviyesinde, sıfıra yakın tutulacağı belirtildi. Açıklamada ayda 120 dolarlık tahvil alım programını ne kadar süre devam ettireceğini belirleyen niteliksel kriterler eklendiği de belirtildi.

Fed faizi değiştirmedi

Merkez bankası para politikası komitesinin bu haftaki iki günlük kapalı toplantısının sonunda yapılan açıklamaya göre, “Ekonomik aktivite ve istihdam toparlanmaya devam etti ancak yılın başında seviyelerinin oldukça altında kaldı.” Kararın arkasında Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) yer alıyor.

Federal fonların %0 ila %0,25 aralığında kalması günün en önemli kararı oldu.

Fed, “komitenin maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedefleri doğrultusunda önemli ilerleme kaydedilene kadar” her ay 80 milyar dolarlık ABD Hazine bonosu ve 40 milyar dolarlık kurum ipoteğine dayalı menkul kıymet satın almaya devam etmeyi planlıyor.

Kasım ayındaki toplantıya göre ne değişti?

Kasım ayına nazaran birkaç değişiklik de söz konusu. Fed geçen ay gerçekleştirilen bir önceki toplantısından sonra yayımlanan açıklamasında tahvil alımlarının “sorunsuz piyasa işleyişini sürdürmek ve uyumlu finansal koşulları teşvik etmeye” devam edeceklerini söylemişti.

Açıklamayla birlikte açıklanan ekonomik tahminlerin özeti, FOMC üyelerinin eylül ayından bu yana ekonomi hakkında biraz daha iyimser olduklarını gösteriyor.

Tahminler ortalama olarak, GSYİH’nın 2020’de %3,7 düşüşe yönelik Eylül tahminine kıyasla %2,4 daralmasını işaret ediyor. Eylül ayındaki %4 projeksiyona kıyasla 2021’de ortalama büyüme beklentisi ise %4,2.

Fed’in tercih ettiği enflasyon ölçütü olan kişisel tüketim harcamalarının fiyatları, eylül ayı projeksiyonu olan %1,7’ye kıyasla önümüzdeki yıl %1,8 artabilir.

Kripto para sektörüne para akışını hızlandırabilir

Dijital varlık piyasalarındaki yatırımcılar, bu yıl Fed’in kararlarını yakından takip ettiler. Birçok analist, ABD merkez bankasının trilyonlarca dolarlık para basımı stratejisinin, kurumsal yatırımcılar arasında bir enflasyon koruması olarak kripto para birimlerinin kullanımını destekleyebileceğini söylüyor.

Bu da orta-uzun vadede kripto para endüstrisine para akışının artmasına sebep olabilir, endüstrinin büyümesine yardım edebilir.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin