Önde gelen İspanyol bankası, Ripple destekli ödeme sistemini Meksika’ya açıyor
Önde gelen İspanyol bankası, Ripple destekli ödeme sistemini Meksika’ya açıyor

Santander Group, 4 ülkede Ripple-Powered uygulamasını başlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Santander Group, Ripple Block zinciri alt yapısını kullanan Ripple-Powered  adlı bir  uygulama duyurdu ve 4 ülkede başlatmayı planlıyor.

Finextra‘ya göre Santander, bankacılarla birlikte teknolojiyi 18 ay boyunca test ettiği belirtiliyor. Uygulama, güvenli oturum açmak için Dokunmatik Kimlik kullanarak 10€ ila 10,000€ arasındaki ödemeler için Apple Pay ile test edildi.

Kişisel kullanıma yönelik planlar bankanın 2017 kazanç sunumunda ‘Dağıtılmış defteri teknolojisini kullanarak 3 tıklama ve 40 saniye içinde aynı gün mobil uluslararası ödemeler’ başlıklı bir slaytta açıklandı.

Santander, aynı anda dört ülkede hizmet sunmayı planlıyor ve ücretler ve FX ön ödemelerinde tam şeffaflık vaat ediyor.

Verdiği demeçte Banka:

Bireyler için dağıtılmış defter teknolojisine dayalı ödemeleri başlatan ilk global bankalardan biri olmayı umuyoruz “dedi.

Ripple Blockchain yapısı

Banka, Kasım ayında, American Express ile Blockchain özellikli sınır ötesi işletme bazlı ödemeler için Ripple’in teknolojisini kullanmayı planladığını da açıkladı.

Santander Group, Ripple alt yapısını ödeme sistemlerinde kullanacak olan ilk banka değil. Ripple geliştiricilerinin para transferindeki sorunları çözmek için geliştirdikleri vizyonu, daha önce de birçok banka için çözüm yolu oldu. Ülkemizin en büyük bankalarından biri olan Akbank da, daha önce uluslar arası para transfer işlemlerinde ripple alt yapısını kullanmaya başlamıştı.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin