Sahte işlem hacmi en çok XRP’de keşfedildi, bu Bitcoin için ne ifade ediyor?
Sahte işlem hacmi en çok XRP’de keşfedildi, bu Bitcoin için ne ifade ediyor?

Sahte işlem hacmi en çok XRP’de keşfedildi, bu Bitcoin için ne ifade ediyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kurumsal yatırımcılar ve hatta ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından ifade edilen en büyük kripto sorunlarından biri, ticari tahrifat ve piyasa manipülasyonu sorunuydu. Her finans endüstrisi belirli bir aldatma düzeyi ile uğraştığından, Bitcoin borsalarındaki etik eksikliği, sahte ticarete kapıyı açarak yatırımcıların pazarın gerçek doğasını görmesini engelleyebilir. Ancak, bir yarayı açığa vurmak, kripto ekonomisini geliştirmek için büyük değişiklikler meydana getirebilir.

XRP’nin %93’ü sahte

CCN’nin bir raporunda, Ripple’ın tamamen dürüst olmadığı görülüyor. CoinMarketCap’te mevcut olan istatistiklere bakıldığında, Ripple’in simgesi son 24 saat içinde 701 milyon dolarlık bir hacme sahip olan piyasa değeri ile üçüncü büyük kripto paradır. Ancak, OpenMarketCap’ten gelen veriler farklı bir hikaye anlatıyor.

OpenMarketCap, bilgilerini yalnızca yıkama işleminden (wash trading) ve diğer kötü faaliyetlerden uzak olan kripto borsalarından aldıklarını açıkça belirtir. Edinilen bilgiler, XRP’nin cirosunun 82 milyon doların biraz altında olduğunu gösteriyor. Bu istatistikler doğruysa, CoinMarketCap’te belirtilen hacmin %93’ünün tamamen sahte olduğu anlamına gelir.

Bitcoin gerçek değeri arttı

Bununla birlikte, sözde büyük borsalar arasında Ripple’ın belki de tek suçlu taraf olmadığına belirtmekte fayda var. Litecoin işlem hacmi, 2.9 milyar dolar olduğunu bildirirken, gerçekte 106 milyon dolar olduğunu bildirdi. EOS da masum değildir, gerçek hacmi sadece 121 milyon dolar iken 2.9 milyar dolar olarak bildiriliyor. Geçen yıl çok tartışmalı bir sert çataldan geçen Bitcoin Cash, yaklaşık 1.6 milyar dolarlık bir rapor verdi, ancak gerçek hacimleri sadece 146 milyon dolar. Şu anda, Bitcoin tüm bu bilgiler açığa çıktıktan sonra tek gerçek kazanan. Şüpheli faaliyetler ortadan kalktığında işlem hacmi %29’dan %48’e yükseldi.

OpenMarketCap’i oluşturan DIRT protokolünün kurucusu olan Yin Wu, yakın zamanda kripto borsalarının neden sahte hacimler rapor ettiklerini tartışmak üzere bir blog yazısı yayınladı. Bu borsaların, doğal bir şekilde oluşturmak yerine büyük ölçüde tahrif ettikleri hacimleri bildirerek mümkün olan fiyat takip listelerinde artış yapmak istediğini belirtti.

Wu, kararlarını almak için kullanıcıların güvenilir ve güvenli verilere erişebilmelerinin kesinlikle gerekli olduğuna inanıyor, ki bu da tüm kripto ekosisteminin kilit noktası.

Bitcoinexchangeguide

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin