Riccardo Spagni, topluluğun kritik bug’u çözmek için attığı adımları anlatıyor

Riccardo Spagni, Monero bug’larını açıklıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

The Magical Crypto Friends’in bir bölümünde, Monero Core ekibinden olan  Riccardo Spagni, Kryptonite hatası, DoS saldırıları ve Monero Burning Bug hakkında konuştu.

Riccardo Spagni, topluluğun kritik bug’u çözmek için attığı adımları anlatıyor

Spagni ayrıca Monero topluluğunun, kritik bug’u (hata) çözmek için attığı adımlar hakkında da konuştu. Bunun, saldırganların savunmasızlıktan faydalanabilmelerini ve Monero klonlarının birbirlerine saldırmasını sağladığını belirtiyor. Spagni, geçen yıl bulduğu Kryptonite hatası hakkında konuşmaya başladı. Bu sürede, topluluğun beklediği Monero hard forkunu planlandığını söyleyerek açıklamalarına şunları ekliyor:

Daha sonra tüm Kriptonite noktalarına, büyük olanlara gidip, bunun bizim bulduğumuz bir şey olduğunu söyleyebildik.

Ayrıca, Monero’nun iki DoS saldırısına ve Monero Burning bug saldırısına tanık olduğu son bug’lar hakkında da konuştu. Ona göre, Burning bug saldırısı bazı kripto paraları yakmak için bir borsa elde etmek ve sırayla onları gereksiz hale getirmek için bir çeşit “sosyal mühendislik” kullandı.

Baş geliştirici, bug hatasını ele alıyor

Ayrıca Spagni, konuya yönelik şunları söylüyor:

Kısa bir süre içinde bir yükseltme yapmak gerektiğinden dolayı bu biraz daha zordu ve yükseltme yapmak için kullanıcılarla bağlantı kurmak ya da iletişim kurmak için pek fazla alanımız yoktu. Ayrıca manzara biraz değişti ve yanma bug’ları oluştu.

Riccardo ayrıca, bug’un saldırganların Monero’yu almalarına ve bunları bir takas içine dahil etmesine izin vereceğini, daha fazla işlem yapılacağını ve paranın çekileceğini belirtiyor. Aynı zamanda bu para Monero karşılığında başka bir borsaya yatırılacaktı. Spagni, konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

Monero, daha sonra bir çıktı ile tekrar borsaya yatırılıyor ve daha sonra ticaret yapıyor ve geri çekiliyor ve bu süreçte, borsa bir meşru Monero’yla işlemiyle sonuçlanacaktı.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin