Pakistan’dan sürpriz kripto para hamlesi! Hükümet destekli madencilik çiftlikleri kuruluyor
Pakistan’dan sürpriz kripto para hamlesi! Hükümet destekli madencilik çiftlikleri kuruluyor

Pakistan’dan sürpriz kripto para hamlesi! Hükümet destekli madencilik çiftlikleri kuruluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Pakistan’daki yeni kripto para politikasını denetleyen bir hükümet bakanı, yerel bir eyaletin iki hidroelektrik madencilik çiftliği inşa edeceğini söyledi.

Hükümet destekli kripto para çiftlikleri kuruluyor

Reuters’in haberine göre, Pakistan’ın Khyber Pakhtunkhwa eyaleti iki hidroelektrikle çalışan pilot kripto para madencilik çiftliği kurmayı planlıyor. Haber, çiftliklerin özellikle Bitcoin madenciliği yapacağını belirtmese de, Bitcoin’in fiyatında devam eden boğa koşusu, varlığın artan kurumsal kabulü ve BTC’nin genel piyasa hakimiyeti, bunun mümkün olabileceğini gösteriyor.

Bu maden çiftliklerini inşa etmenin maliyeti bilinmemekle birlikte, hükümetin bilim ve teknoloji danışmanı olan üst düzey yetkili Zia Ullah Bangash, bildirildiğine göre “İnsanlar yatırım için bize geliyorlar ve biz de onları istiyoruz. Khyber Pakhtunkhwa’ya gelin, biraz para kazanın ve eyaletin bundan da kazanmasını sağlayın.” diyor.

Fon ve istihdam yaratmak için endüstriye giriyorlar

Bu, eyalet hükümetinin, önde gelen kripto para biriminin hükümet için fon yaratma aracı olarak kullanılabileceğini ve aynı zamanda kitlelere istihdam olanakları sağladığını kabul ettiğinin bir göstergesi. Bangash, Pakistan federal hükümetinin doğrudan madenciliğe katılarak çevrim içi dolandırıcılıkları veya diğer dolandırıcılık türlerini kontrol edebileceğine dair umutlar olduğunu da sözlerine ekledi.

Pakistan hükümeti, kripto para birimleri için yeni bir düzenleyici politika oluşturmak için bir komite kurdu. Daha önce, kripto para birimlerinin 2018’de yasal ihale olmadığını ve 2019 itibariyle kripto para birimi şirketlerini sıkı bir şekilde düzenlediğini ilan ederek sektöre nispeten düşmanca davranmışlardı.

Ancak Bitcoin ticareti ve madenciliği ülkede gelişmeye devam ediyor.

bitcoinmagazine


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin