featured
NiceHash

NiceHash CEO’su, 78 milyon dolar değerinde Bitcoin Hırsızlığını Doğruladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para madencilik pazarı NiceHash,  78 milyon dolar değerinde 4.700 BTC’nin kaybına neden olduğunu doğruladı.

Facebook’ta canlı olarak yayınlanan bir video güncellemesinde CEO ve kurucular Marko Kobal, dün 2014 yılında kurulan şirketin bir hırsızlığa maruz kaldığı yönündeki çarpıcı duyurusuna bir güncelleme sundu . Haber, boşalan cüzdanların yanı sıra hizmetin web sitesi için uzun bir kesinti süresine ilişkin artan raporları takip etti.

Kobal’a göre, saldırı, bir çalışanın bilgisayarının ele geçirilmesinden sonra 6 Aralık günü erken saatlerde başladı. Ekibin polis ile çalıştığını söyleyen Kobal, bunun nasıl olduğunu belirlemek için hala adli analizi yapıyoruz” dedi.

Birkaç saat boyunca Kebal, hırsızlığın arkasındaki kişilerin sistemlerine girdiğini ve saat 03.33’te CET’in şirket hesaplarından fon sifrelemeye başladığını söyledi. Dün bildirildiğine göre, kullanıcılar tarafından dolaştırılan bir cüzdan adresi, yaklaşık 78.3 milyon ABD doları tutarında ve 4.736.42 BTC değerinde.

Basın saatinden itibaren, Bitcoinler söz konusu adreste hâlâ tutuluyor .

Kobal, saldırının “inanılmaz derecede eşgüdümlü ve son derece karmaşık bir saldırı” olarak görünmesine rağmen ek ayrıntılar olmadığını söylemeye devam etti.  NiceHash’in gelecekte muhtemel iyileştirme yöntemlerine ilişkin ek ayrıntılar yayınlayacağını söyledi.

Kobal, “Şu anda elimizden gelen her şeyi yapıyoruz, ancak bunun zaman alacağını” söyledi.

NiceHash sitesine giriş yaptığınızda bir uyarı ile birlikte şu açıklama yer alıyor:

Nicehash

NiceHash güvenlik ihlali ile ilgili resmi basın açıklaması

Ne yazık ki, NiceHash web sitesini içeren bir güvenlik ihlal edilmiştir. Şu anda olayın doğasını araştırıyoruz ve sonuç olarak, tüm işlemleri 24 saat boyunca durduruyoruz.

Önemlisi, ödeme sistemimiz tehlikeye girdi ve NiceHash Bitcoin cüzdanının içeriği çalındı. Alınan kesin BTC sayısını doğrulamak için çalışıyoruz.

Açıkçası, bu derin bir endişe kaynağı ve önümüzdeki günlerde konunun düzeltilmesi için çok çalışıyoruz. Kendi soruşturmamızı üstlenmenin yanı sıra olay, ilgili makamlara ve kolluğa bildirildi ve acil olarak onlarla işbirliği yapıyoruz.

NiceHash hizmetini, mümkün olan en yüksek güvenlik tedbirleriyle en kısa zamanda geri yüklemeye kararlıyız.

Sadık alıcılar ve madenciler olmadan tüm dünyada var olmazdık. Çok fazla sorunun olacağını ve nedenlerini araştırırken sabır ve anlayış içinde olmasını ve hizmetin geleceği için uygun çözümleri bulmamız gerektiğini anlıyoruz. Sizi düzenli aralıklarla güncellemeye gayret göstereceğiz.

Neyin tam kapsamı henüz bilinmiyor olsa da, önlem olarak, çevrimiçi şifrelerinizi değiştirmenizi öneririz.

Bunun neden olabileceği herhangi bir rahatsızlıktan dolayı özür diler ve mümkün olan en kısa sürede bu konunun çözülmesine yönelik her türlü kaynağı taahhüt ediyoruz.

coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin