Ne altın, ne petrol: 2021'in ilk çeyreğinde Bitcoin adeta şov yaptı!
Ne altın, ne petrol: 2021'in ilk çeyreğinde Bitcoin adeta şov yaptı!

Ne altın, ne petrol: 2021’in ilk çeyreğinde Bitcoin adeta şov yaptı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünyanın ilk dijital para birimi olan Bitcoin (BTC), 2021’in ilk çeyreğinde diğer kurumsal varlıklardan önemli ölçüde daha iyi performans gösterdi. Fiyatında devam eden parabolik dalgalanma, kripto parayı eleştirenler arasında bir balon olduğu yönündeki tartışmaları yeniden alevlendirdi. Ancak daha çok kurumsal yatırımcılar BTC’yi seviyor, hatta bazıları bunu enflasyona karşı bir koruma olarak kullanıyor.

Dünyanın dört bir yanındaki hükümetler koronavirüsün etkilerinden kurtarmak için mali teşvikler uygulamaya devam ederken, dünya ekonomisi hala koronavirüs salgınının sancılarından iyileşmeye çalışıyor. Birçok işletme nakit sıkıntısı çekerken, nakit rezervi olan az sayıdaki işletmenin, nakdin nereye yatırılacağı konusunda zor bir seçim yapması gerekiyor.

Genellikle daha geleneksel varlıklar, düşük faiz oranları nedeniyle çekici görünmüyor ve genel olarak Bitcoin ve kripto para birimlerinin bir yatırım seçeneği olarak benimsenmesini daha da hızlandırıyor. Binance kripto para borsasının vurguladığı gibi, BTC ilk çeyrekte %101’den fazla yatırım getirisi kaydetti.

Bitcoin, altın ve petrolü geçti

Enflasyona karşı bir koruma olarak Bitcoin’in çekirdek rakibi olan altın, çeyrek boyunca petrol %24,2 yükselirken %9,4’lük negatif bir büyüme trendi gördü. Dow Jones Industrial Average, S&P 500 ve Nasdaq Composite sırasıyla %9.1, %6.5 ve %2.9 büyüme kaydetti.

İlk yıllarda Bitcoin çoğunlukla perakende yatırımcılar veya kullanıcılar tarafından ilgi gördü. İş zekası ve yazılım firması MicroStrategy Incorporated, kurumsal yatırım rallisine öncülük ederken, Tesla Inc ve Square Inc gibi diğer üst düzey çokuluslu şirketler de Bitcoin ile kararlı bir şekilde pozisyon alıyor.

BTC’nin hem perakende hem de kurumsal yatırımcılardan gördüğü bariz ilgi, kripto para biriminin mevcut 1,1 trilyon dolarlık piyasa değerinin yakında altının 11 trilyon dolarlık piyasa kapitalizasyonunu geçeceğini öne süren tartışmayı ateşliyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin