HTC, Blockchain tabanlı telefonu “Exodus” için Aralık ayında dağıtıma başlayacak
HTC, Blockchain tabanlı telefonu “Exodus” için Aralık ayında dağıtıma başlayacak

HTC, Blockchain tabanlı telefonu “Exodus” için Aralık ayında dağıtıma başlayacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Teknoloji devi HTC, Blockchain özellikli telefonunu ilk Android cihazını piyasaya sürdükten tam on yıl sonra, resmen piyasaya sürüyor.

EXODUS 1 yalnızca Bitcoin veya ethereum kullanılarak satın alınabilecek. Şirket ayrıca, geliştiricilerin erken erişim sürümüne katılmalarını istediğini de belirtti.

HTC, Blockchain tabanlı telefonu 30 ülkede dağıtacak

EXODUS 1, ABD, Hong Kong, Singapur, Yeni Zelanda, İngiltere ve yaklaşık 30 ülkede bulunan müşteriler tarafından kullanılabilir.

HTC Baş Sorumlusu Phil Chen yaptığı açıklamada şirketin cihaz üzerinde iyileştirme yapmak için Blockchain topluluğundan erken erişim sürümü ile ilgili geri bildirim almayı planladıklarını söyledi.

Chen ekledi:

Hedefimiz, Blockchain topluluğuyla birlikte cüzdanımızı ve teknolojimizi daha güvenli hale getirme konusundaki öneriler ve geri bildirimleri değerlendirerek ilerlemek.

Son rakamlar şu anda yaklaşık 35 milyon cüzdan bulunduğunu gösteriyor. HTC EXODUS 1, tüketicinin kendi anahtarlarına sahip olması ve EXODUS’u daha geniş bir pazar haline dönüştürmek için çalışıyor.

HTC, cihazın genel lansmanı ile ilgili henüz bir bilgi vermedi.

Mayıs ayında, Consensus konferansında açıklanan EXODUS 1, kullanıcının bir şifreleme anahtarını saklayacak ve bu anahtar Android işletim sistemi üzerinden korunacak.

Dahası, telefonlarını kaybedecek ya da anahtarlarını unutmuş olabilecek kullanıcıları korumak için, HTC bir “Sosyal Anahtar Kurtarma” süreci oluşturdu. Kullanıcılar birkaç kişiyi “güvenilir” olarak atayabilecek ve her bir kişi bir anahtar yönetimi uygulamasını indirebilir olacak.

Kullanıcının kurtarma kodu daha sonra bu güvenilir kişiler arasında paylaşılacak. Bir telefon kaybolur veya çalınırsa veya bir kullanıcı kendi özel anahtarını unutursa, bu kişiler, fonlarına yeniden erişim sağlamak için kodları kullanabilecekler.

HTC ayrıca, üçüncü taraf geliştiriciler için uygulama ara birimlerini (API) yayınlamayı ve böylece anahtarları korumak ve işlemleri imzalamak için EXODUS 1’i kullanmayı amaçlıyor. Ayrıca çalışmalarda, HTC’nin Blockchain ekosistemini genişletmesine yardımcı olacak iş ortakları için bir yazılım geliştirme seti (SDK) planı da var.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin