İsrail, CBDC geliştirmek için Ethereum blockchain'i araştırıyor
İsrail, CBDC geliştirmek için Ethereum blockchain'i araştırıyor

Ethereum boğaları, Berlin güncelleştirmesi öncesi 2500 doları hedefliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

14 Nisan Çarşamba günü yapılması planlanan Ethereum Berlin güncellemesi, Ether’in yüksek işlem ücretlerini ele almak için ilk adımları atacak.

Bugün, 14 Nisan, Berlin güncellemesi 12244000 bloğunda Ethereum ağında başlatılacak. Önceki büyük güncelleme olan İstanbul, 15 ay önce yapıldı.
Casino Siteleri
Bu olayın beklentisiyle, ETH oranı hızla artıyor. Madeni para, psikolojik olarak önemli olan 2.000 $ işaretinin üzerinde konsolide oldu ve 14 Nisan Çarşamba günü sabah ticaretinde tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.397 $ ‘ı test etti. Ethereum 2.0 ağındaki stake hacmi 6 milyon $’ ı aştı.

Ether Bulls Eye $2,500 Ahead of Ethereum Berlin Update
ETH / USD 1 günlük grafik. Kaynak TradingView

Trafik, tıkanıklık ve gas ücreti

Yılın başından bu yana, merkezi olmayan finans (DeFi) ve değiştirilemez token (NFT) sektörleri herkesin dudaklarında.

Çoğu DeFi ve NFT projesi ERC20 ve ERC710 tokenlerine dayanmaktadır. ve Ethereum ağında ek yük oluşturun. Sonuç olarak, işlem ücretleri artar ve işlem hızı düşer. Web’in, kullanıcı taleplerini karşılamak için çaresizce ölçeklenmesi gerekiyor. Bu sorunun “Berlin” ile çözülmesi gerekiyor.

Bu versiyonda, geliştiriciler, ücretleri düşürmeyi ve işlemleri işleme sürecini basitleştirmeyi amaçlayan iyileştirmeler (EIP) uyguladılar.

Ağdaki gas ücretleri iki nedenden dolayı daha pahalı hale geliyor: ETH oranındaki artış ve ağdaki varlıklar için çığ talebi.

Şubat ayının sonunda, bir işlem için ortalama 40 $ ödemesi gerekiyordu. Bu çok pahalı. O zamandan beri, ücretler neredeyse yarı yarıya azaldı ve hala küçük işlemlere odaklanan birçok geliştirici ve proje için bunlar karşılanamayacak miktarlar.

Yüksek komisyonlar çift dipli bir sorundur. Her şeyden önce kullanıcıları korkuturlar. Sözde “dünya bilgisayarı”, kimse onu kullanmaya gücü yetmiyorsa işe yaramaz.

Ayrıca geliştiricilerin motivasyonunu düşürürler. Yeni başlayanlar, kullanıcıların yüksek ücretler ödemeye istekli olmayacağından korkarak Ethereum’a alternatifler arıyor. Altcoinlerin kralı statüsünü korumak için, Ether’in yüksek ücretler sorununu çözmesi gerekiyor.

NFT’nin popülaritesinin artması bu konuyu daha da akut hale getirdi. Ethereum blok zincirindeki trafik ve tıkanıklık, bazı uygulanabilir ölçeklendirme uygulanana kadar muhtemelen bir sorun olarak kalacaktır.

Kripto topluluğu hevesle bu sorunları ele alan bir güncelleme bekliyor, ancak analistler Berlin’in ETH2’ye geçmeden önce darboğazları etkili bir şekilde kaldırıp kaldıramayacağını merak ediyor.

Ancak Proof-of-Stake ve ETH2’ye geçişin beklemeye değer olup olmadığı belirsiz. Bu arada, Cardano gibi diğer projeler halihazırda asgari işlem ücretleriyle hisse kanıtı ağlarına sahip.

Ethereum Berlin güncellemesi nedir?

Güncellenen sürümün dört protokolü olacaktır. Her biri Ethereum ekosistemindeki bazı ciddi sorunları çözmeyi hedefliyor.

Bu nedenle, Nisan sürümünde aşağıdaki güncellemeler uygulanacaktır:

  • EIP-2565 = ModExp’i önceden derlemenin maliyetini düşürür. Bu, gaz fiyatlarının daha doğru hesaplanmasına yardımcı olacaktır.
  • EIP-2929 = bir işlemde ilk kez kullanıldığında belirli gaz maliyetlerini “artıracaktır”.
  • EIP-2718 = birden fazla işlemi destekleyecek yeni bir modül sunar.
  • EIP-2930 = ek erişim listeleri ile işlem türü sunar. Bu EIP, EIP-2929 ile ilişkili gas fiyatlarının düşürülmesine yardımcı olacaktır.

Düğüm operatörleri 7 Nisan’a kadar Berlin ile uyumlu sürümlere geçmek zorunda kaldılar, yoksa eski ağda kalma riskiyle karşı karşıya kalacaklar. Neyse ki, normal kullanıcıların, cüzdanların ve borsaların herhangi bir işlem yapması gerekmeyecek. Onlar için Berlin’e geçiş fark edilmeden ve otomatik olarak geçecek.

Ethernodes gibi platformlar borsaları takip ediyor, bazıları yeni sürüm için destek verdiğini duyurdu. Çoğu tepki vermemiş olsa da.

Berlin güncellemesi, fikir birliği algoritmasını değiştirecek olan Ethereum 2.0’a geçiş için bir başka adımdır.

Madenciler şimdi işlemler için komisyon alırsa, yeni sürümde yakılacaklar. Bu, emisyon hacminde bir azalmaya yol açacaktır. Bu hareket toplumda, özellikle madenciler arasında pek çok tartışmaya neden oldu.

Madenciler memnun değil

Ethereum blockchain ödül oranındaki% 50 düşüş, madencilik topluluğu için özellikle rahatsız edici oldu. Bu, topluluk üyeleri için inanılmaz derecede külfetli. Ek olarak, madenciler blok zincirinin işleyişinde önemli bir rol oynamaktadır. Ethereum’un büyümeye devam etmesi için sadece yeni geliştiricileri çekmek değil, aynı zamanda sürdürülebilir madenciliği sağlamak da gereklidir.

Tanınmış madencilik grubu SparkPool, Twitter’da yeni EIP-1559 aleyhine açıklama yaptı. EIP-1559, Londra güncellemesinin bir parçası olarak bu Temmuz ayında piyasaya sürülecek.

Berlin, zincirin İstanbul’dan bu yana karşılaştığı birçok zorluk göz önüne alındığında hoş bir güncelleme. Bununla birlikte, altcoinlere, NFT’ye ve DeFi’ye olan talep hızla artıyor ve işlemleri ve gas fiyatlarını iyileştirip iyileştiremeyeceği belli değil.

atozmarkets


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin