El Salvador'un Bitcoin Şehri, uluslararası mimari tasarım ödülü aldı

El Salvador’un Bitcoin Şehri, uluslararası mimari tasarım ödülü aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’i (BTC) yasal ödeme aracı olarak benimseyen Latin Amerika, ülkesi bu alanda faaliyetlerini sürdürüyor. Yaklaşık iki buçuk yıl sonra El Salvador, bir yanardağın dibine inşa edilecek olan iddialı projesi bir ödüle layık görüldü. Sadece Bitcoin’i tanımayan El Salvador, hayatın içine de entegre etti. Çevre dostu Bitcoin Şehri ise uluslararası bir ödül kazandı.

Arjantin medya kuruluşu Noticias de Bariloche’nin (NDB) 25 Ocak Çarşamba günü konuyla alakalı bir haber paylaştı. Habere göre, El Salvador hükümetinin Bitcoin Şehri, 56 ülkeden sunulan 705 teklif arasından küresel tasarım platformu LOOP’un jürisinden takdir aldı.

Rapora göre LOOP Tasarım Ödülleri, 25’ten fazla uzmandan oluşan jürinin bakış açısından mimarlık ve iç tasarım alanındaki en seçkin projeleri onurlandırıyor

Bitcoin Şehri ödüle layık görüldü

El Salvador’un geliştirme aşamasında olduğu Bitcoin Şehri henüz proje aşamasında. Ancak çıktığı günden bu yana fazlasıyla konuşulan bir şehir haline geldi. Tamamen çevreci olan bu şehirde ciddi bir potansiyel oluşacağı düşünülüyor. 

Ülkenin güneydoğusunda inşa edilecek olan proje, “yenilikçi akıllı metropol modeline dayanan verimli ve sürdürülebilir bir şehir” olarak tanımlanıyor. Bu projenin baş mimarı ise bir Meksikalı.

Bitcoin Şehrini nitelikli kıla ise yakınlardaki iki volkan olan Tecapa ve Conchagua. Çünkü şehri bu iki volkanın yanardağ ile beraber kendi enerjisini üretecek. Spesifik olarak, Tecapa yanardağından gelen jeotermal enerji ile sağlanacak ve daha sonra tamamen yakın Conchagua yanardağına bağımlı hale gelecektir.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin