featured
Bitcoin Gold

(BTG) Bitcoin Gold çekim işlemleri başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

25 Ekim 2017’de Bitcoin ağındaki bir çatalla oluşturulan Bitcoin Gold çekim işlemleri başladı.

Ekim ayından beri oldukça tartışmalı bir süreç yaşayan BTG ekibi, çatallanma (hard-fork)  görevini tamamlamış görünüyor. Bundan sonrası yeni Bitcoin çatalı’nın gelişimi tamamen BTG ekibinin atacağı adımlara bağlı.

Birçok borsa tarafından desteklenen ve çatallanma sonrası BTC kullanıcılarına ellerindeki Bitcoin miktarı kadar bire bir BTG göndermeyi taahüt eden ekip BTG bakiyelerini göndermiş olmasına rağmen, güvenlik nedeniyle Bitcoin Gold çekim işlemleri bu güne kadar bekletildi. Bu gün paribu ekibi, kullanıcılarına BTG bakiyelerini çekebileceklerini duyurdu.

Paribu:

Bildiğiniz üzere 24/10/2017 saat 04:17’de gerçekleşen Bitcoin Gold (BTG) çatallanması esnasında, kullanıcılarımızın hesaplarına, o an Paribu hesaplarında bulunan Bitcoin miktarınca Bitcoin Gold (BTG) tanımlanmıştır. Ancak BTG geliştirici ekibinin, yazılımı planlanandan çok sonra tamamlayıp devreye alması ve devreye almasından hemen sonra da cüzdan yazılımı ile ilgili art arda duyurdukları aksaklıklar, tanımlanan BTG bakiyelerinin çekim işlemlerine açılmasında gecikmeye neden olmuştur. Söz konusu aksaklıkların BTG geliştirici ekibi tarafından giderildiğinin teyidi için bir süre hep birlikte beklemek durumunda kaldık. Tarafımızdan kaynaklanmayan bu durum ile ilgili anlayışınız için teşekkür ederiz.

Bugün itibariyle BTG bakiyenizi görüntüleyebileceğiniz ve çekebileceğiniz arayüz devreye alınmıştır. BTG bakiyelerinizi BTC İşlemleri menüsü altında yer alan BTG Çekme sekmesinden görüntüleyebilir ve BTG cüzdan adresinize çekim işleminizi başlatabilirsiniz.

BTCTurk, 28 Aralık duyurusunda, BTG bakiyelerinin görüntülenebildiğini ancak henüz çekim işlemlerinin başlamadığını bildirdi.

Tüm Bitcoin Gold Bakiyelerinizi titizlik ile tuttuğumuzu ve bakiyelerinizi görüntüleyebileceğinizi daha önce sizlerle paylaşmıştık.

Bugünden itibaren hesabınızda Çekme İşlemleri altında hakkınız olan Bitcoin Gold Bakiyelerinizi görebileceksiniz. Önceki duyurularımızda belirttiğimiz gibi mevcut Bitcoin cüzdanlarımız multi-sign güvenlik protokolleri kullanırken henüz hiçbir resmi BTG cüzdanı bu güvenlik protokolüne geçebilmiş değildir. Söz konusu güvenlik protokolleri sağlandıktan sonra bakiyenizdeki Bitcoin Gold miktarlarını çekmeye başlayabileceksiniz.

Tekrar hatırlatmak isteriz ki bu güvenlik protokollerinin geliştirilmesi BTCTurk’den bağımsız olup Bitcoin Gold geliştirici ekibinin kontrolündedir.

Kısa sürede BTCTurk’ün de BTG çekim işlemlerini başlatacağını tahmin ediyoruz.

Haber saatinde Bitcoin Gold, 269 dolar seviyesinden işlem görüyor ve piyasa değeri 4.5 milyar dolar.

Bitcoin Gold çekim işlemleri
Coinmarketcap Bitcoin Gold verileri

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin