Lider kaldıraçlı Bitcoin borsası, üç farklı ülkede yasaklandı!
Lider kaldıraçlı Bitcoin borsası, üç farklı ülkede yasaklandı!

Bitfinex-Tether iddilarına kripto piyasaları nasıl tepki veriyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasaları, Bitfinex borsasının ABD doları sabitli Tether (USDT) stabil coini kullanarak 850 milyon dolarlık bir açığı kapattığı iddialarının ardından Perşembe günü saat 21: 00 (UTC) civarında 10 milyar dolar kadar bir düşüş yaşadı.

New York Başsavcılığı Perşembe günü yaptığı açıklamada, Bitfinex’in 850 milyon dolar kaybettiğini ve bağlı stabil coin işletmecisi Tether’in müşteri ve şirket fonlarını kullandığını iddia etti.

İddialar, USDT’nin ABD doları sabitliğini etkilemiş görünüyor. Öyle ki pazara olan güveni de sarsan bu durum neticesinde daha büyük kripto paralar olan Ether ve XRP aynı saatlerde sırasıyla yüzde 6,99 ve 4,8 oranında değer kaybetti.

Bitfinex – Tether olayının patlak vermesi ile 10 milyar dolarlık bir fon çıkışı görüldü

CoinMarketCap’ten gelen verilere dayanarak, genel kripto pazarının kapitalizasyonu Cuma günü sabahın erken saatlerinde 10 milyar dolar düşerek 167 milyar dolara gerilediği görüldü.  Ve sabah saatlerinden bu yana Pazar sermayesi hafif bir toparlanma ile 170 milyar dolara kadar yükselebildi.

Perşembe günü saat 21: 00’de (UTC) USDT’nin fiyatı, Kraken ve OKCoin ABD borsalarından elde edilen verilere göre, 1 dolarlık sabit fiyatından 0,955 dolara kadar düşmeye başladı.

USDT fiyatı ilerleyen saatlerde geri dönüş yaptı ve hem Kraken hem de OKCoin’de şu an 0,97 dolar civarında el değiştiriyor. Fakat yeni gelişmelere göre fiyat belirsizliği artabilir.

USDC, TrueUSD ve GUSD gibi diğer stabil kripto varlıkları, yatırımcı fonlarını daha düzenlenmiş bazı alternatiflere kaydırmanın bir sonucu olarak yüzde 0.25 ile yüzde 3 arasında artış gösterdi.

İlginç bir şekilde, MakerDAO stabil coin projesinin arkasındaki kripto varlık olan Maker (MKR) 24 saatlik bir süre içinde yüzde 14,65 oranında düşüş yaşadı ve değeri 73 dolar kadar düştü. Şu anda ilk 25 kriptoda en kötü performansa sahip.

Bu arada, yukarıda görüldüğü gibi, Bitfinex’e ve iddialarına verilen tepki, çoğu kripto para fiyatlamasına olumsuz olarak yansıdı. Bitcoin ise hızlı düşüşün yaşandığı saate göre hafifçe toparlandı.

Blockchain işlemlerini izleyen bir Twitter hesabı olan Whale Alert, haberlerden birkaç saat sonra 20 milyon dolar değerindeki 3.999 Bitcoin’in Bitfinex’in takas cüzdanlarından bilinmeyen adreslere taşındığını bildirdi.

Bu tür son hamleler, traderin iddia edilen sıkıntılı borsadan para aktararak riskini azaltmak isteyenlerin hissiyatlarının bir göstergesi olarak değerlendirilebilir.

Bununla birlikte, diğer yatırımcılar, tercihlerini Tether’den Circle’ın USDC’si veya Gemini’nin GUSD’si gibi diğer seçeneklere kaydırdıklarından, bunlar birçok stabil coinden daha iyi durumda kaldılar.

Ether, bugün en büyük 3 kripto para arasında yüzde 6,91 düşüşle en kötü performans gösteren varlık ve dün saat 21.00’da (UTC) 165 dolardan 150 dolar civarında düştükten sonra toparlanmakta güçlük çekiyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin