Bitcoin fiyatı baskılanmaya devam ediyor mu?

Bitcoin fiyatı baskılanmaya devam ediyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyatı, olumsuz küresel makrolar ve artan enflasyon zemininde %3 daha düştü. Uzmanlar ise alım yapacak olan yatırımcıyı uyarıyor. Voltailitenin çabuk değişmesinden dolayı dikkatli alımlar öneriliyor.

Popüler kripto muhabiri Colin Wu, Datamish’ten gelen verileri yorumladı. Büyük yatırımcıların, muhtemelen kurumların Bitcoin için ağır short pozisyonlar oluşturduğunu bildirdi. Kripto muhabiri,

“Datamish’e göre, son 2 saat içinde bazı büyük yatırımcılar (veya kurumlar) Bitfinex’ten short pozisyonlar için yaklaşık 1.500 BTC ödünç aldı. Şu anda toplam 3.063 BTC ödünç alındığı gözüküyor. Short pozisyonların çoğu riskten korunma dışı”

Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin fiyatı, son iki haftadır güçlü bir oynaklık altında. Bu dönemde, Bitcoin fiyatı iki kez 40.000 dolar seviyesini aştı. Ancak burayı tutmayı başaramadı. Aşağı yönlü baskı altında işlem görmeye döndü.

Bitcoin fiyatı ve son değerlendirmeler

Short pozisyonların büyük birikimi gerçekleşirse, Bitcoin’in 35.000 doların altına ve 30.000 dolara kadar ilerlediğini görebiliriz. Pek çok analist, BTC fiyatının bir kez daha 30 bin doların altına düşme olasılığını ön görüyor.

Bitcoin’in 35 bin dolar ile 45 bin dolar arasında büyük oynaklık gösterdiğini söyleyebiliriz. Bununla birlikte, 45 bin dolara her yaklaştığında, düşüşe karşı güçlü bir dirençle karşı karşıya kalıyor. Kripto analisti Lark Davis şöyle açıklıyor:

“Bitcoin’in bu direnç bölgesinin üzerine çıktığını ve ideal olarak 200 günlük hareketli ortalamanın üzerine çıktığını görene kadar heyecanlanacak çok şey olduğunu düşünmüyorum. O zamana kadar biriktirmeye devam edeceğim.”

Öte yandan, artan enflasyon rakamlarıyla birlikte piyasa oynak olmaya devam edecek gibi. Önümüzdeki haftalarda ve aylarda Fed’in faiz artırımları bekleniyor ve bu sefer yüksek enflasyon nedeniyle daha agresif Bitcoin fiyatı izleyebiliriz.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin