Bitcoin balinaları düşüşü fırsata çevirdi! İşte veriler
Bitcoin balinaları düşüşü fırsata çevirdi! İşte veriler

Bitcoin balinaları düşüşü fırsata çevirdi! İşte veriler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bir dizi dalgalanmanın ardından, Bitcoin fiyatı geçen hafta 20.000 dolar seviyesinin altına düştü. Ancak veriler, yatırımcıların bu olayı varlığa yatırım yapma zamanı olarak gördüklerini gösteriyor.

Zincir üstü bir analitik firması olan Santiment’in yakın tarihli bir raporuna göre, Bitcoin balinaları ve köpekbalıkları geçen hafta 821.50 milyon dolar değerinde 40.557 Bitcoin topladı.

Bitcoin balinaları ve köpekbalıkları, 10 ila 10.000 Bitcoin tutan cüzdan adreslerine atıfta bulunmak için kullanılan terimlerdir.

Bitcoin köpekbalıkları ve balinalar, kriptonun zorlu haftasının sorumlusu gibi görünmüyor. Aslında, 10 ila 10.000 BTC tutan adresler, bu orta ölçekli çöküş sırasında toplu olarak 821.5 milyon dolar biriktirdi. Kriptonun hisse senetleri ile olan korelasyonu takip edilmelidir.”

Analitik firmasına göre, yatırımcılar geçen haftaki geri çekilmenin ardından Bitcoin’e odaklandılar. Ayrıca rapor, davranış değişikliğinin kripto piyasasının tersine dönmesinin yakın olduğunun bir işareti olabileceğini söylüyor.

“Balinalar tekrar Bitcoin’e odaklanıyor. Bu, Temmuz 2022’den bu yana Bitcoin – altcoin tartışmalarının en yüksek oranı. Yüksek Bitcoin söylemi, tarihsel olarak piyasaları tersine çevirebilecek bir korku işaretidir.”

Ek olarak, geçtiğimiz haftalara ait veriler, yatırımcıların ilgisinin kripto para biriminin kralı Bitcoin’den Ethereum’a büyük ölçüde kaydığını gösterdi. 26 Şubat itibarıyla veriler, toplam Ethereum arzının yaklaşık %39’unun büyük adresler, yani balina cüzdanları arasında yoğunlaştığını gösteriyor.

Ayrıca, balinalar ve köpekbalıkları gibi büyük cüzdan adresleri fiyatlar düştüğünde her zaman varlık biriktirmeyi tercih etmişlerdir. Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS), kripto sektörü FTX fiyaskosundan geçerken Kasım ayında bir rapor yayınladı.

Yatırımcıların modellerini inceleyen rapor, fiyatların arttığı zamanlarda küçük yatırımcıların satın alırken, daha büyük sahiplerin (balinalar gibi) sattığını ve böylece daha küçük yatırımcıların harcamalarından kâr elde ettiğini söylüyordu. Bu yazının yazıldığı sırada Bitcoin, son günlere göre %2,08 artışla 22.150 dolardan işlem görüyor.

news.todayq


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin