ABD, ele geçirdiği Bitcoin'lerle piyasayı tedirgin edebilir mi?
ABD, ele geçirdiği Bitcoin'lerle piyasayı tedirgin edebilir mi?

ABD Kongresi, kripto görev gücü tasarısını reddetti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kısa bir zaman önce bir kripto görev gücü kurmak için bir ABD Kongre üyesi tarafından önerilen tasarı reddedildi. Temsilci Ted Budd, kriptoyla ilgili suçlarla baş edebilmek için “Bağımsız Finansal Teknoloji Görev Gücü” kurmak istediğini belirtmişti.

Bağımsız Finansal Teknoloji Görev Gücü için öne sürülen “Çözüm” 5036 (H.R.5036) tasarı numarasıyla, 26 Eylül 2018 tarihli Çarşamba Temsilciler Meclisi’ne gönderildi ve reddedildi.

Bu tasarı, teröristlerin “Sanal Para Fonu” kullanımının, yerel bir güvenlik tarafından denetlenmesinin geliştirilmiş bir versiyonu olarak görülüyordu. Tasarı esasen, terörizmin kripto tarafından finanse edilebileceği yollarını araştırmak ve değerlendirmek ve bu faaliyeti sınırlamak için yollar bulmak amacıyla sunulmuştu.

Kripto görev gücü tasarısı ne öneriyordu?

Bu yeni yasa tasarısının ana kullanım alanlarından biri de dijital paraların, terörist faaliyetler için kullanımıyla ilgili inançlara yol açan manipülasyonların önüne geçmekti.

Tasarıdan bir alıntı şu şekilde:

“Fintech Leadership in Innovation and Financial Intelligence Program”ın amacı, dijital paranın yasadışı kullanım ile mücadele etmek için araç ve programların geliştirilmesini teşvik etmektir.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin