featured

Kripto piyasası düşerken ralli heyecanı: Bu tokenler yüzde 20 yükselişte

service service
Share

Share This Post

or copy the link

AI token haberleri: Kripto para piyasası Bitcoin’in 60 bin dolarlık kritik seviyeye düşmesi ile zor günler geçiriyor. Altcoinler, piyasa hissiyatına bağlı olarak bir miktar gerilemenin ardından toparlanma belirtileri gösteriyor. Özellikle SOL ve TON coin, sırasıyla yüzde 8 ile yüzde 5 yükseliş sergiledi.

Buna karşın AI tokenler, piyasa değeri açısından yüzde 8 büyüyerek toplam piyasa değeri 30 milyara yaklaşarak yeni bir dönüm noktasına ulaştı. AI tokenler arasında NEAR, RNDR, ENJ, GRT yüzde 10’un üzerinde değer kazanırken FET, AGIX, OCEAN gibi yapay zekâ tokenleri yaklaşık yüzde 15 kazanarak piyasa durgunluğuna meydan okudu.

AI tokenler neden yükseliyor?

2024’ün en fazla büyüme potansiyeli olan sektörlerinden biri olan yapay zekâ coinleri, Nvidia’nın etkisiyle önemli bir atılım gerçekleştirdi. Nvidia, hisselerinin 136 doların üzerine çıkması ile dünyanın en değerli şirketlerinden biri hâline gelmişti. AI kripto coinlere olumlu yansıyan bu gelişme ile hızlı bir yükseliş yaşadı. Ancak Nvidia hisselerinin son 24 saate yüzde 6 değer kaybetmesine rağmen AI tokenler yükselişini sürdürdü. Yapay zeka piyasasının işlem hacmi yüzde 64 arttı ve sektör küçük düşüşler yaşanmasına rağmen son bir haftada yukarı yönlü ivmeyi korumayı başardı.

Render (RNDR) 10 doları hedefliyor

Geçtiğimiz hafta 7 doların altına düşerek kritik desteğin altında işlem gören RNDR token, işlem saatlerinde yeniden 7 doların üzerine çıkarak 7,82 dolara ulaştı. Son 1 ayda 10 dolardan düşen altcoin, 7 doların üzerinde tutunmayı başarırsa 10 dolarlık destek bölgesine doğru harekete geçebilir.

RNDR 1 günlük fiyat grafiği

Ancak Ethereum fiyatı ile korelasyon içinde olan RNDR fiyatı, ETH’nin değer kaybetmesi hâlinde aşağıya 6,78 dolar seviyesine doğru bir gerileme yaşayabilir. Teknik grafikte Bollinger Bantları geniş bir aralıkta işlem görerek varlığın fiyatında oynaklığı işaret ediyor. RSI değeri ise 40 seviyesinden 42’ye yükselerek aşırı alım bölgesine doğru hareket ediyor.  Bu yazının yazıldığı sırada yüzde 11’lik yükselişle 7,73 dolardan işlem gören altcoin, piyasa şartlarında yükseliş ivmesini koruyor.

FET, OCEAN ve AGIX entegrasyonu

Son bir günde yüzde 15’in üzerinde fiyat artışına giden AGIX, haftalık yüzde 37 yükseliş sergiledi. Son üç haftanın en yüksek seviyesi 0,68 dolarda işlem gören altcoin, AGI kapsamında SingularityNET platformuyla entegrasyonuna dair bir gönderi paylaştı.

token
AGIX fiyat grafiği / Son 24 saat

Çeşitli token birleşimlerinin söz konusu olduğu anlaşmada FET, OCEAN ve AGIX kripto coinleri, Süper Yapay Zekâ (ASI) birleşmesini destekleyecek. Bu gelişme AI sektöründe yeni bir heyecan yaratırken tokenlerin işlem hacmi 24 saate yüzde 100’ün üzerinde yükseldi.

Yeni çıkan AI tokenların avantajı

Yapay zekâ coinleri piyasa gidişatına meydan okurken yeni çıkan AI coinler, erken alım fırsatları ile avantajlar sunuyor. Bunlardan biri olan WienerAI, meme coin ekosistemi ile AI teknolojilerini bir araya getiren yenilikçi bir projedir. WienerAI yapay zekâ botu ile yatırımcı için alım fırsatlarını yakalayan güçlü sibernetik varlık olarak karşınıza çıkıyor. Yapay zeka destekli kripto ticaret botu ile yatırımcı için ticaret ortağı olmayı amaçlıyor. Proje, staking ödülleri, büyüme planları, topluluk gücü gibi etkenler ile hızla büyümeyi hedeflerken en iyi yapay zeka coinleri arasına girme potansiyeli taşıyor.

WienerAI Ziyaret Edin

Ön satış aşamasında olan ve erken alımda cazip fiyatlara satın alınabilen WAI tokeni, bu yazının yazıldığı sırada 0.000722 dolardan işlem görüyor. Her yeni etapta fiyat artışına gidecek olan proje, listelenme sonrası hızla yükselme potansiyeli taşıyor. Son olarak ETH, USDT ve kart ile satın alınabilen WAI tokenleri, BNB zincir üzerinde de cüzdana eklenebilir.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin