Ripple büyüme rotasını Çin'e çevirdi.
Ripple büyüme rotasını Çin'e çevirdi.

Ripple büyüme yönünü Çin’e çevirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yeni pazarlarda etki yaratmak adına pek çok çalışma yürüten Ripple, bugüne dek Asya’nın büyük bölümünde başarıya ulaştı. Fakat Çin, şirketin henüz henüz çok fazla etki yaratmadığı bir bölge. Bu durum  kısa süreceğe benziyor çünkü Ripple büyüme rotasını Çin’e doğrulttu.

Ripple yalnızca basit ve vizyonsuz bir proje değil

Yalnızca bir proje ve kripto para olarak değil, tüm dünya bankalarını kucaklayan yeni bir ödeme teknolojisi olarak döneme damga vuran Ripple’ın bu rotası, teknolojiyi destekleyenler için hayli ilgi çekici. Zira Asya’ya halihazırda gösterdiği ilgi aşikar olan şirketin, kripto para sektörüne karşı soğuk bir tutum sergileyen Çin pazarına nasıl dahil olacağı merak konusu.

Asya’da son aylarda çeşitli projeler başlatan Ripple’ın xRapid çözümü, şu an pek çok havale hizmeti sağlayıcısı tarafından benimsenmiş durumda.

Eğer başarılı olunursa şirketin kaderi değişebilir

Asya’daki tüm bu bu başarılarına rağmen, Çin henüz Ripple için iyi bir pazar olmadı. Şirkete göre, bu çok yakında değişecek. Ripple, düzenleyiciler, bankalar ve ödeme sağlayıcıları ile görüşmeleri sürdürüyor. Şimdilik, XCurrent ile ilgili bu görüşmeler erken aşamada.

Bu uzun bir süreç fakat beklenmesi gerekiyor. XCurrent’i Çin’e getirmek eğer neticede başarıya ulaşırsa, şirket için bugüne kadarki en büyük gelişme olabilir.

Çin dışarıdan gelen servis sağlayıcılar için hayli zor bir ülke

Bu yeni pazara girmek o kadar da kolay olmayacak. Zira dışarıdan gelen servis sağlayıcılar için Çin adeta kapalı bir kutu. Şirket halihazırda Çin’de piyasaya sürülme yolunda bazı gecikmeler yaşamış durumda.

Saygın bir şekilde saygın kurumlarla bağlantı kurmak, bu konuda atılması gereken büyük bir ilk adım. Ödemelerin nasıl ele alınması gerektiği konusunda Ripple farklı bir vizyona sahip. Yerel düzenleyicilerin kendi ürünlerine layık görüp görmedikleri ise tamamen farklı bir konu.

Ripple büyüme rotasında zorlu bir sürece giriyor

Henüz Ripple tarafından başka özellikler açıklanmadı. Şirket genişleme planlarında yükselişe geçiyor, ancak belli ki işler pek de sorunsuz gitmeyecek. Özellikle yerel sermaye kontrolleri ileriye yönelik bir sınırlayıcı faktör olarak ortaya çıkabileceği aşikar. Şimdilik, problemin Ripple ile ilgili olduğu ortaya çıkmadı. Bu konuda ilginç bir geleceğin bizi beklediği çok açık.

livebitcoinnews

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin