Kripto piyasası, 2 trilyon dolarlık market değerini tutmak istiyor

Kripto piyasası, 2 trilyon dolarlık market değerini tutmak istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Küresel kripto piyasası kapitalizasyonu 24 saat içinde kabaca %1,51 arttı ve şu anda 16 Şubat itibarıyla 1,99 trilyon dolar değerinde. Piyasa Şubat ayına güçlü bir başlangıç yapan Bitcoin’in de yardımıyla 2 trilyon doları kısaca aştı. BTC, 2022’nin başında altı ayın en düşük seviyesinden toplanma yaşıyor.

Küresel bazda iyimser tablo çiziliyor. Ancak pek çok alanda belirsizlik devam ediyor. Yaşanılan enflasyonist baskılar ve faiz kıskacı dünyayı sarmış durumda. Emtialar daha çok değerlenirken, kripto varlıklar kendini korumaya çalışıyor.

Tüm bunlarla birlikte bazı kripto para analistlerinin birkaç hafta öncesinde çalkantılı bir dönem öngörmesine rağmen, Bitcoin fiyatı haftanın başında sabit kaldı. Son 24 saat içinde, tüm kripto piyasası hacmi %1,48 azalarak 74,08 milyar dolara geriledi. Bu arada, CoinMarketCap istatistiklerine göre, tüm stabil kripto paraların 24 saatlik hacmi şu anda 59.87 milyar dolar ve piyasa hacminin %80.82’sini oluşturuyor. DeFi tarafında ise 9.23 milyar dolar ile toplamın %12.46’sına denk geliyor.

Bitcoin fiyat analizi 

BTC fiyatı, 41.000 ila 45.000$ fiyat aralığında sabit kaldı ve bu da daha geniş piyasa duyarlılığının iyileştirilmesine yardımcı oldu. Bitcoin fiyatının geçtiğimiz haftadan bu yana yatay bir şekilde ilerlemesi aslında bir güven oluşmasına neden oldu. Yatay gidişatın ardından yeniden yukarı doğru bir hareket gerçekleştirdi. Bu da ikinci haftanın güzel geçmesini sağladı.

Bitcoin’in hareketi kripto piyasası için bir umut ışığı oldu. Altcoinlerde gözle görülür hareketler yaşandı. Şu anda Bitcoin, son 24 saatte %0,37 ve önceki yedi gün içinde %1,46 artışla 44,168 dolardan işlem görüyor. 

Kripto piyasası genel görüş iyimser 

Piyasa değerine göre lider kripto, toplam 837,8 milyar dolar değere ve %42 pazar hakimiyetine sahip. Ethereum’un toplam değeri ise %18,9. 

Diğer önde gelen kripto para birimleri de, Ethereum, Solana ve Cardano yayınlandığı tarihte tamamen açıkken nispeten istikrarlıydı. Bu arada, Avalanche (AVAX) son 24 saatte %9.78’den fazla artarak 95$’ın biraz üzerinde işlem görüyor.

Ünlü analistten Bitcoin yorumu 

Tanınmış kripto analisti Michael van de Poppe, Bitcoin’in 42.000 doların üzerinde tutulmasının önemine dikkat çekiyor. Eğer tutuma gelmeseydi varlığın 40.000 doların altına geri dönmesine neden olabilirdi. Poppe, 

“Bitcoin kritik seviyeyi tuttu. 37 bin dolara doğru ağır bir düşüşten kaçınmak için 42 bin doları tutması gerekiyordu. Yukarı doğru iyi sıçrama.”

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin