Ethereum balinaları bu altcoin'e yöneliyor! İşte nedeni
Ethereum balinaları bu altcoin'e yöneliyor! İşte nedeni

Ethereum balinaları bu altcoin’e yöneliyor! İşte nedeni

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum balinalarının yani en az 1.000 ETH sahibi olarak tanımlanan adreslerinin seviyesi 4 yılın en düşük seviyesine ulaştı. Diğer taraftan Polygon, Ethereum’un günlük işlem hacminin iki katına sahip. Ethereum (ETH/USD) adresleri geçen yıl istikrarlı bir şekilde artarken, Mainnet’teki günlük işlemler ve balinaların sayısı azalış gösterdi. Geçen yıl Ethereum Mainnet’in pozitif bakiye ile 18,36 milyon adres eklediğini, ancak Polygon’un (MATIC/USD) parasının karşılığını verdiğini bildirmişti.

Balina cüzdanları 4 yılın en düşük seviyesini gördü

Glassnode tarafından elde edilen verilere göre, en az 1.000 ETH’ye sahip olanlar olarak tanımlanan balina cüzdanlarının 4 yılın en düşük seviyesi olan 6.226’ya ulaştığını gösteriyor. ETH 2021’de iki yeni tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmış olsa da, yeni adresler ile fiyat artışı arasındaki korelasyon azaldı.

Ethereum Mainnet’teki aktif adreslerin payı da düşüş yaşadı. Geçen yılın 1 Ocak tarihinde toplam adres sayısının %1’inin biraz üzerindeydiler. Nisan sonunda %1,66’ya yükseldiler, ancak 15 Şubat 2022’de sadece %0,86’ya geriledi.

Günlük işlemler 2021’in sonundan bu yana 1,2 milyonda durdu. Bunun temel sebeplerinden biri uzmanlara göre yüksek işlem ve gas ücretleri oldu. Dahası, Polygon gibi daha hızlı ve daha ucuz seviye 2 çözümleri içeren Ethereum blockchaine giderek daha fazla alternatif elde ediyor.

Polygon uygulanabilir bir L2 alternatifi

Polygon bir L2 blockchain, yani mevcut bir zincir olan Ethereum’un üzerine inşa edildi. Ethereum, daha düşük performans özelliklerine sahip 1. seviye eski bir zincir görevi görüyor. Polygon, Bitcoin (BTC/USD) üzerine kurulu bir L2 olan Bitcoin’s Lighting’e benzetilebilir. L2 çözümleri, L1 çözümlerinden daha az maliyetli ve daha hızlı olarak biliniyor.

Polygon’un avantajları, piyasaya sürüldüğü andan itibaren Polygon’u destekleyen QuickSwap yaratıcısı Sameep Singhania gibi uzmanlar tarafından fark edilmedi. DEX’i Polygon üzerinde inşa etmeye karar vererek doğru bir hamle yaptılar.

Polygon, ETH’nin günlük işlem hacminin iki katına sahip. Polygon’da her gün 3 milyon işlem gerçekleşiyor. Bununla birlikte, DeFi Llama veri gösterisi, Ethereum Mainnet’in hala 124,24 milyar dolar ile TVL (toplam değer kilitli) liderliğini sürdürüyor. Terra, 15 milyar doların biraz üzerinde bir gelirle TVL’de bir sonraki sırada yer alıyor.

invezz


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin