BTC sosyal hakimiyeti önemli olaylardan önce yükseliyor

Warren Buffett beklenen Bitcoin alımını gerçekleştirdi mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kurumsal şirketlerin ve kimliklerin Bitcoin alımıyla son zamanlarda karşı karşıyayız. 2021 yılında ciddi atak yapan kurumsallar 2022 senesine de hızlı başlangıç yaptı. El Salvador, Grayscale, MicroStrategy gibi kimliğe sahip alımları gördük. Ancak bir iş adamının daha alım yapması yatırıcılar tarafından bekleniyordu. Bu da Warren Buffett. Peki ünlü CEO alım gerçekleştirdi mi? Yoksa sadece yeşil ışık mı yaktı?

Warren Buffett, Bitcoin dostu Nubank’a 1 milyar dolar yatırım yaptı . Öte yandan, Visa ve Mastercard stoklarını terk etti. Sonuç olarak, milyarderin kasasında kripto para birimleriyle doğrudan veya dolaylı olarak bağlantılı daha fazla şirket var.

Warren Buffet’ın Berkshire Hathaway’i Visa ve Mastercard varlıklarını boşalttı ve Nubank’taki riskleri artırdı. Nubank, Brezilya’daki en büyük fintech bankalarından biridir ve BTC yatırımcılarının favorisidir.

Berkshire Hathaway yatırım şirketinin CEO’su olan Buffett, 91 yaşında. Henüz hayatının son demlerini yaşasa bile yatırım yapmaktan çekinmiyor. Ekonomiden uzak durmayan Buffett, her alanda halen aktif olduğunu gösteriyor.

Warren Buffett önemli bir geçişe imza attı

Berkshire Hathaway CEO’su doğrudan Bitcoin aldığını söylemek mümkün değil. Ayrıca resmi bir açıklama bu şekilde yok. Ancak Bitcoin yatırımlarının bulunduğu bankayı tercih etti. Geleneksel bankalar yerine artık dijitale yöneldi. Doğrudan satın almasa da dolaylı yolda alabileceğini gösterdi. 

14 Şubat’taki güvenlik dosyasında, endüstriyel dev, 2021 yılının 4. çeyreğinde 1 milyar dolar değerinde Nubank A Sınıfı hisse satın aldığını açıkladı. Aynı zamanda, Buffet başkanlığındaki endüstriyel holding de sırasıyla 1,8 milyar dolar ve 1,3 milyar dolar değerinde Visa ve Mastercard hissesini boşalttı. İşletmenin odağını kredi şirketlerinden fintech rakiplerine kaydırdığına dair önemli bir işaret. 

Nubank’a yaptığı yatırım, Warren Buffet’ın kripto para birimlerine ilişkin sert görüşünü değiştirdiğini ve buna daha yatkın olduğunu ortaya koyuyor. Firma, Temmuz 2021’de girişime 500 milyon dolar yatırım yaptı. Nubank’ın New York Menkul Kıymetler Borsası’na (NYSE) giriş yapmasının ardından Aralık 2021’de getiriler 150 milyon dolara ulaştı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin