SEC Başkanı, XRP sorularına yanıt vermekten neden kaçındı?
SEC Başkanı, XRP sorularına yanıt vermekten neden kaçındı?

SEC Başkanı, XRP sorularına yanıt vermekten neden kaçındı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yakın tarihli bir röportajda SEC Başkanı Gary Gensler, Ripple davasıyla ilgili yöneltilen bir soruyu yanıtlamadı. Gary Gensler yanıtlamama nedeni olarak belirli vakalar hakkında konuşma izni olmadığını gösterdi. Bu yanıt güvenlik olarak XRP ve diğer kripto tokenleri hakkında birçok soruya yol açtı.

SEC Başkanı, XRP ve ETH üzerinden yanıt vermeyi reddediyor

Bugün Fox Business ile yaptığı bir röportajda SEC Başkanı kripto paralarını halka açık pazarlarda kullanarak Ripple ve Ethereum arasındaki farkla ilgili soruları yanıtlamaktan kaçındı.

Röportajı gerçekleştiren Liz Claman, “Bir menkul kıymet ile para birimi arasında ayrım yapmak için sınırı nereye çiziyorsunuz?” diye sordu.

Bu önemli soruya Gary Gensler cevap vermekte tereddüt etti. Ancak, yatırımcılar için dolandırıcılık ve manipülasyona karşı temel yatırımcı korumaları almaları önemli olduğunu belirtti. Teknolojiden bağımsız bu platformların SEC’e kaydolması ve bunu yasalar çerçevesinde devam etmeleri gerektiğini belirtti.

Bu arada Avukat John Deaton, Genlser’in soruya verdiği yanıtı “saçmalık” olarak değerlendirdi. Avukat belirli bir proje veya token hakkında konuşmanın önünde bir engel olmadığını vurguladı.

Deaton ayrıca, SEC’in hedeflerinden birinin, yatırımcıların yatırımları hakkında bilinçli seçimler yapabilmeleri için kuruluşlar hakkında bilgi sağlamak olduğunu belirtti.

ETH ve XRP: SEC taraf tutuyor mu?

SEC, Ripple‘ı 1,3 milyar dolar değerinde XRP sattıklarında uyarılara karşı devam ettiklerini öne sürerek dava açmıştı. SEC, XRP’nin bir para birimi değil, bir menkul kıymet olduğunu iddia ediyor.

Zamanla, SEC yetkililerinin Ethereum’u bir menkul kıymet olarak saymama beyanı etrafında birçok tartışma yaşandı. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, ETH’ye yetkililer tarafından XRP üzerinden yeşil ışık yakıldığını belirtti.

SEC’in eski direktörü Bill Hinman, Haziran 2018’de Ether’in bir menkul kıymet olmadığı konusundaki görüşlerini dile getiren bir konuşma gerçekleştirdi. Bu konuşma kripto piyasası için bir rehber olarak değerlendirildi. Bir rapora göre, o zaman Ethereum Vakfı için fon toplamak amacıyla ilk 60 milyon Ether satışı gerçekleştirilmişti.

Ancak SEC, “Hinman’ın konuşmasının kendi görüşlerini yansıttığını” söyleyen bir açıklama yaptı. Öte yandan, Ripple davasında XRP desteğinde büyük bir artış oldu. Yatırımcılar, SEC’in soruşturmasının önyargılı olduğuna ve XRP ve ETH için yasaların aynı olmadığına inandığını belirtiyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin