Rusya’dan kötü amaçlı kullanılan platformlara darbe!

Rusya’dan kötü amaçlı kullanılan platformlara darbe!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kuzey Avrasya ülkesi Rusya, son günlerde kripto dünyasını yakından ilgilendiren gelişmelere imza atıyor. Ülkenin merkez bankası öncelikle kripto varlıklara sıcak bakmamıştı. Ancak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, merkez bankasını sağduyuya çağırdı. Kısacası anlaşma yöntemlerinin masada olmasını istedi.

İzlediği ılıman politikayla birdenbire yatırımcıların göz bebeği Rusya oldu. Putin, ülkesinin Bitcoin ve türevlerine yasak getirmeyi düşünmediğini belirtmişti. Öte yandan ülke içinde kötü amaçlı kullanılan kripto platformlarına geçiş izni verilmiyor. 

Rusya’daki kolluk kuvvetleri, bir taraklama pazarı lideri de dahil olmak üzere karanlık ağdaki büyük siteleri engelledi. Rus yetkililerin siber suç şebekelerini dağıtma ve üyelerini gözaltına alma çabalarını artırmasıyla birlikte platformlar, bilgisayar korsanlığı gruplarına yönelik devam eden soruşturmalar sırasında ele geçirildi.

Rusya İçileri Bakanlığı 263 milyon dolarlık vurgun yaptı

Blockchain adli tıp firması Elliptic, Rusya Federasyonu İçişleri Bakanlığı’nın (MVD) karanlık ağda faaliyet gösteren dört önde gelen web sitesini çökerttiğini açıkladı. Siteler, MVD’nin bilgisayarla ilgili suçlarla mücadele birimi olan “K” Müdürlüğü tarafından engellendi.

Konuyla ilgili ayrıca bir rapor yayınlandı. Ele geçirilen platformlar Sky-Fraud forumu, Trump’s Dumps, UAS Store ve niş içindeki en büyük pazar yeri olan Unicc’nin Ocak ayında çevrimdışına alınmasının ardından çalınan kredi kartları için lider pazar haline gelen Ferum Shop olarak açıklandı. 

Elliptic sitelerin içindeki kripto varlıklarına da dikkat çekti. Firmanın tahminine göre, siteler kapatılmadan önce toplu olarak Bitcoin, Ethereum ve Litecoin cinsinden 263 milyon dolardan fazla kripto satışı yaptı. Ferum, üretilen 256 milyon dolarlık Bitcoin ya da farklı türevlerle pazarın %17’lik kısmı bu miktarı oluşturuyor.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin