MASAK’tan bir ceza daha- Bu sefer 4 borsaya ceza kesildi!

MASAK’tan bir ceza daha: Bu sefer 4 borsaya ceza kesildi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Türkiye kripto paraları tartışmaya devam ediyor. Henüz net bir yasa tasarısı ve kanun çıkmazken internette pek çok bilgi kirliliği dolaşıyor. Birçok kimse tahminlerde bulunsa da henüz netleşmiş bir şey yok. Ancak cezaların ve yaptırımların geldiğini görüyoruz. Bu sefer yerel 4 borsaya büyük oranda bir ceza kesildi. MASAK, Türk kripto borsalarına acımadan cezaları kesti.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), kripto borsalarına kestiği ilk ceza değil. Daha öncesinde gerekli yükümlülüklerini yerine getirmeyen BN Teknoloji yani Binance TR’ye ceza kesmişti. Bu sefer ise hedefinde bir başka yerel borsalar vardı. Aralarında Bitci, Icrypex, Paribu ve BtcTurk’ün olduğu 4 borsaya cezai işlem uygulandı.

Denetimler sonucu çeşitli yükümlülükleri yerine getirmeyen ya da getiremeyen bu 4 borsaya toplamda 18 milyon 800 bin lira idari para cezası verildi. MASAK tarafından verilen cezanın detaylarında Binance TR’ye uygulanan hükümlülüklerin bir benzeri olduğu dikkat çekti.

MASAK’tan bir tarihi ceza daha

1 Mayıs 2021 tarihli 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun olarak geçen yasada borsalar suçlu bulundu. MASAK tarafından verilen hükümler ve yükümlülüklerin yerine getirilmediği belirlenmiş. Sonuç olarak BTC Türk’e 2 milyon 450 bin lira, Paribu Teknoloji AŞ’ye 8 milyon lira, Icrypex Bilişim AŞ’ye 4 milyon 100 bin lira, Bitci Teknoloji AŞ hakkında 4 milyon 250 bin lira şeklinde ceza uygulanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin