Araştırma: Amerikalılar, kripto varlıkların riskli olduğunun farkında

Araştırma: Amerikalılar, kripto varlıkların riskli olduğunun farkında

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Amerika Birleşik Devletleri’nde kripto varlıkları kapsayan bir araştırma yapıldı. Araştırmada önemli veriler ortaya çıktı. Anket sonucuna göre yerel halkın çoğunluğu bilinçli bir yatırımcı. Bir bakışla bakış açısı ise risklerin farkında olan bir Amerika topluluğu var.

Dünyanın farklı ülkelerinde dijital varlıklar üzerine bir takım araştırmalar yapılıyor. İnsanların kullanım oranı ve yatırım araçları gibi pek çok ürün hakkında insanlardan veri toplanıyor. Yapılan bu anket ve araştırma sonuçları bizlere  daha gerçekçi veriler sunuyor. En çok anket ise Amerika’da yapılıyor. 

Nordvpn tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, ankete katılan on Amerikalıdan yaklaşık yedisi kripto para birimleriyle ilişkili risklerin farkında olduklarını söyledi. Ancak, ankete katılanların yaklaşık %32’si herhangi bir riskin farkında olmadıklarını söyledi.

İnsanlar, kripto varlıkları riskliyle seviyor 

Yeni bir Nordvpn araştırmasının sonuçları ortaya çıktı. Anketin sonucuna göre, 10 Amerikalıdan yaklaşık yedisi veya araştırmaya katılanların %68’i kripto para birimiyle ilgili risklerin farkında olduklarını söyledi. Çalışma ayrıca, tüm katılımcıların neredeyse aynı sayının (%69) “kripto para biriminin ne olduğu konusunda biraz anlayışa sahip olduğunu” gösterdi. 

Ankete katılan Amerikalılar, kripto para birimleri hakkında bilgi sahibi olmalarına rağmen, bu dijital para birimlerinin “çevrimiçi satın almalar için standart haline gelmesi” olasılığı konusundaki tedirginliklerini yine de dile getirdiler.

Risk konusunda Amerikalılar olayı baya bir farkında. İnsanlar riski göze alarak girdikleri apaçık ortada. Araştırmaya katılanların %59’unun ticaret platformlarının ve borsaların saldırıya uğrayabileceğini düşünüyor ve katılımcılar bununda farkında olduklarını belirtiyor.

Yaklaşık %57’si bir hesabın ele geçirilmesi riskinin farkında olduklarını söylerken, %56’sı, suçlular tarafından kullanılabilecek fonlarda bir değişiklik olduğunu bildiren kimlik avı e-postalarının veya metinlerinin farkında olduğunu belirtti.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin