Marjinciler yeniden devre dışı: Fed sonrasında 100 milyon dolar tasfiye edildi

Marjinciler yeniden devre dışı: Fed sonrasında 100 milyon dolar tasfiye edildi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 26 Ocak Çarşamba günü Fed tarafından beklenen faiz açıklaması geldi. Piyasa beklentisi faizin sabit olmasıydı. Toplantı kararı da bu yönde gerçekleşti. Karar öncesi Bitcoin ve türevleri daha hareketli bir zaman geçirdi. Kararın olumlu olması hızlı azda olsa sürdürdü. Ancak 27 Ocak Perşembe gününe piyasa yeniden kötü başlangıç yaptı. 

Amerika Merkez Bankası kararından sonra son 12 saat içinde yine kaldıraç işlemleri patladı. Marjin işlemlerden bir türlü vazgeçmeyen yatırımcılar paralarını sıfırlamaya mahkum oluyor. Elbette kaldıraç işlemlerinde herkes tasfiye olmuyor. Ancak çoğu yatırımcının parası sıfırlanıyor.

CoinGlass’a göre, Bitcoin ve altcoinler Fed’in kararının ardından önceki kazançları geride bıraktı. Son 12 saat içinde kripto piyasasında 100 milyon doların üzerinde değer tasfiye edildi.

Fed kararı sonrası piyasalar eski haline döndü

Fed kararı sonrası piyasalar eski haline döndü

Bitcoin fiyatı, 36.396 dolardan işlem görmek için hafifçe toparlanmadan önce 35.530 doların en düşük seviyelerine düştü. Birkaç altcoin, özellikle ilk 100’dekiler, %3 ila %5 arasında kayıplar kaydetti. 

Yatırımcılar, Bitcoin tasfiyelerinde 37.46 milyon dolar değerinde zarar alırken, son 12 saatteki Ethereum tasfiyeleri 29.96 milyon dolar olarak gerçekleşti. Son 24 saatte 96.903 yatırımcı tasfiye edildi. En büyük tek tasfiye emri 5,55 milyon dolar değerinde BTC/USD paritesinde Bybit’te gerçekleşti.

Fed sonrası yaşanılan tasfiyeler bu şekilde gerçekleşti. Son 24 saat içinde tasfiyeler ise 300 milyon doları geçti.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin