Fed, FOMC duyurusundan sonra kripto piyasası yükselişi kısıtlı kaldı
Fed, FOMC duyurusundan sonra kripto piyasası yükselişi kısıtlı kaldı

Fed, FOMC duyurusundan sonra kripto piyasası yükselişi kısıtlı kaldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin‘in sadece 12 hafta içinde 69 bin dolardan 33 bin dolara düşmesine ve geleneksel borsalarda düşüşe neden olan, çok ciddi bir kripto piyasası düşüşünden sonra, FOMC toplantısı açıklamaları için tüm gözler Jerome Powell’daydı.

Bitcoin, görünüşe göre 33.000 dolarda olası bir dip bulduktan sonra kripto piyasası güzel bir şekilde sıçradı. Teknik göstergeler potansiyel dibi işaret ediyordu ve Bitcoin, belki de bunu doğrulayarak, son dört gün içinde %16,7 arttı.

Potansiyel diplerden iyi geri dönüşler, kripto para sektörünün geri kalanına da yayıldı, daha büyük kriptolar arasında Ethereum %23, Solana %26 ve Avax %37 arttı.

Bunun ölü bir kedi sıçraması olmaması ve kripto piyasasının düşüş eğilimini bozmaya ve tersine çevirmeye çalışabilmesi için Fed başkanı Powell’dan iyi haberlerin duyulması gerekiyordu.

Görünüşe göre, Powell’ın söyledikleri, beklenenlerle oldukça uyumluydu. Gelişen piyasa koşullarına yanıt olarak Fed politikasını gerektiği gibi değiştirme hakkının saklı tutulmasından bahsetti, ancak Powell, faiz artışlarının boyutu ve sıklığından etkilenmeyecek olsa da, ilk faiz artırıımı Mart ayı için geçerli görünüyordu.

İş piyasalarında ücretlerin nasıl tırmandığından ve arz darboğazlarının belirsizliği nasıl artırdığından bahsetti, ancak bunun artık hafiflediğini hissetti. Bir de devasa Fed bilançosundan bahsetti, ancak yönetim kurulunun, en azından faiz artırımları başlayana kadar, bunun çözülmesini ele almayacağını açıkladığında rahatsız görünüyordu.

Powell, özenle seçilmiş izleyicilerden gelen soruları yanıtlarken, daha güçlü bir dolara işaret eden DXY Dolar Endeksi yükseldi ve bunun tersine, borsalarda görülen fiyat artışlarını köreltmesi ve belki de en azından kısa vadede kripto için daha fazla düşüşe neden olması gerekiyor.

Bitcoin ve altcoin’ler FOMC açıklamaları sonrası düşüşe geçti

Bitcoin, dün akşam saatlerinden bu yana 38.000 dolardan 35.000 dolara kadar çekildi. FOMC konuşmanın başlamasından bu yana yaklaşık % 3 kaybetti. Kripto piyasası güne negatifte başladı, öyle ki ilk 100 kripto paranın 91’i şu an düne göre negatif seyrediyor.

Powell gerçekten yeni bir şey söylemedi, bu yüzden teoride şu anda ne olduğu önceden anlaşılmış olmalı. Powell’ın net bir bilgi vermekten kaçındığı ve gelecekteki vaatlerini tamamen reddetme hakkını saklı tuttuğu söylenebilir. Kısacası, Fed net bir plana bağlı kalmak yerine gerici olacak gibi görünüyordu.

cryptodaily


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin