Vodafone, Blockchain tabanlı yeni platformunu başlattı!

Vodafone, Blockchain tabanlı yeni platformunu başlattı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünyanın önemli iletişim operatörlerinden biri olan Vodafone, önemli bir ilke imza atıyor. Şirket, bağlı cihazlara müşteri adına güvenli otomatik işlemler gerçekleştirme yetkisi veren blok zinciri destekli bir platform başlatıyor.

Resmi açıklama bizzat şirket tarafından yapıldı. Açıklamaya göre, Digital Asset Broker (DAB) adlı yeni platform, Nesnelerin İnterneti (IoT) platformunun gücünden yararlanıyor. Vodafone müşterilerinin yeni ‘Nesnelerin Ekonomisi’nden faydalanmasına yardımcı olacak. Bu aynı zamanda Web3 için önemli bir adım olabilir.

Günümüzde çoğu bağlı cihaz ve sensör, İnternet üzerinden bilgi toplar ve gönderir. Ancak Vodafone’un yeni ‘Economy of Things’ platformu bundan daha da ileri gidiyor. Doğrulanmış bağlı cihazların, araçların, akıllı şehir mobilyalarının ve makinelerin, kullanıcının müdahalesi olmadan sorunsuz ve güvenli bir şekilde işlem yapmasına olanak tanıyor.

Vodafone’dan çağın ötesine bir yatırım

Vodafone’un yeni platformu, kendi karmaşık altyapısını oluşturan işletmeler yerine, herhangi bir cihaza benzersiz bir dijital kimliğe sahip olacak. Daha sonra mobil SIM tarafından güvence altına alınan cüzdan ve ödeme teknolojisini kullanarak diğer cihazlarla güvenli bir şekilde iletişim kurabilir ve işlem yapabilir. 

Platform, Blockchain teknolojisi kullanılarak güvence altına alınıyor. Vodafone DAB’ye bağlı tüm cihazları doğruluyor. Ardından ise güvenli ve şifreli bağlantılar üzerinden veri ve para alışverişi sağlıyor. Aynı zamanda ticaret için otomatik olarak yetkilendiriliyor.

Konuyla alakalı Vodafone Baş Teknoloji Sorumlusu Johan Wibergh şunları aktardı: 

“Avrupa ve Afrika’daki müşterilerimiz için şirket içi yeni, ölçekli platformlar inşa ediyoruz. En son platformumuz olan bu, gündelik nesnelerin ve cihazların bizim adımıza pazarlık yapabileceği, hizmetleri satın alabileceği ve satabileceği yeni Nesnelerin Ekonomisini yönlendirecek.”

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin