featured

Türkiye’de enflasyon yüzde 50’yi geçti: Türk lirası Bitcoin karşısında düştü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ülkemizde son paylaşılan enflasyon verileri can sıkıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Geçtiğimiz ayın tüketici ve üretici fiyat endeksinin yüksek oluşu dikkatlerden kaçmadı. Yıllık bazda tüketici enflasyonu %50 seviyesini aştı. Diğer yandan Türk lirası Bitcoin karşısında düşüş yaşadı. 

Enflasyon verilerinin yıllık Şubat ayında fırladığını göstermesinin ardından Türk lirası Bitcoin karşısında değer kaybetti. Son iki ayın en düşük seviyesi görüldü. Coingecko’dan alınan verilere göre, lira bu hafta dünyanın en büyük kripto para birimine karşı yaklaşık %12 değer kaybına uğradı.

Türk enflasyonu, büyük ölçüde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yükselen fiyatlara rağmen merkez bankasının faiz oranlarını düşürdüğü para politikası konusundaki alışılmışın dışında duruşu nedeniyle geçen yıldan bu yana fırladı. Artan enflasyon, Türk finansal istikrarını baltalamada kilit bir rol oynadı ve halkı servetlerini kripto aracılığıyla korumaya itti. 

Türk lirası Bitcoin karşısında kan kaybediyor

Dünya genelinde enflasyonun rekor tazelemesiyle ekonomik krizler yaşanıyor. Ülkemizde de yüksek gelen enflasyon verileri halkı zor durumda bırakıyor. Gerekli müdahalelerle yansıtılmasa da halen yüksek bir enflasyon içindeyiz. Diğer yandan Türk yatırımcılar, farklı alternatiflere yönelerek yatırımlarını korumaya çalışıyor.

Şu anda Bitcoin karşısında yaklaşık 590.462 seviyesinden işlem gören lira da geçen hafta dolar karşısında yaklaşık %7 değer kaybetti. Enflasyonun Şubat ayında rekor bir artışla %54 oranında hızlandığını, veriler gösteriyor. Türkiye’nin en büyük kripto borsalarından biri olan BtcTurk’ün haftalık hacmi ise 2 milyar doları aştı.

Türkiye’de ödemeler için kripto kullanımı yasaklanmış olsa da, takas edilebilir bir varlık olarak alana yatırım yapmak yasaldır. Dijital varlıkların artan popülaritesi, geçen yıl büyük bir borsadaki çöküşle birleştiğinde, hükümetin kriptoyu kapsayan yasalar hazırlamak için yarıştığını da gördü. Blockchain araştırma firması Chainalysis’in yakın tarihli bir raporu, Türkiye’nin Orta Doğu’daki en yüksek kripto işlem hacmine sahip olduğunu da gösteriyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin