Bu iki kripto para boğa koşunun eşiğinde olabilir! İşte detaylar
Bu iki kripto para boğa koşunun eşiğinde olabilir! İşte detaylar

Bu iki kripto para boğa koşusunun eşiğinde olabilir! İşte detaylar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası şu anda bir durgunluk içinde olsa da teknoloji geliştikçe ve kullanım arttıkça düşüşlerden geri dönme konusunda bir üne sahip.

Cardano ve Terra, uzun vadeli büyüme için hazır görünüyor.

Cardano

2017 yılında piyasaya sürülen Cardano, merkezsiz uygulamaları (dApps) barındırmak için tasarlanmış bir Blockchain ağıdır. Cardano etkileyici teknik özelliklere sahiptir ve aktif geliştirme ekibi, rakiplerine karşı uzun vadeli bir avantaj elde etmesine yardımcı olabilir.

Coinmarketcap.com’dan elde edilen verilere göre, Cardano, Bitcoin’in 4,6 ve Ethereum’un 15 ila 20’lik performansına kıyasla saniyede 257’ye kadar işlem gerçekleştirebilir. Bu hız, madencilerin paraya çevrildiği bir hisse kanıtı sistemi olan Ouroboros konsensüs mekanizmasına bağlanabilir. Daha eski iş kanıtı Blockchain’ler gibi karmaşık matematik bulmacalarını çözmek yerine mevcut tokenleri kullanarak işlemleri doğrular.

Bununla birlikte, Cardano, Solana gibi saniyede 50.000 işlem gerçekleştirebilen diğer hisse kanıtı Blockchain’lerden önemli ölçüde daha yavaştır.

Geliştiriciler, 2022’nin sonlarında yayına girebilecek olan Hydra adlı bir güncellemeyle ölçeklenebilirliği artırmayı planlıyor. Hydra, Cardano’nun işlem verimliliğini artırmak için tasarlandı ve kapasitesini saniyede 1 milyon işleme çıkarabilir.

Terra

2018 yılında kurulan Terra, dolar veya euro gibi geleneksel para birimlerine bağlı değerlere sahip kripto para birimleri olan sabit paraların kullanımını sağlamak için tasarlanmış bir Blockchain platformudur. Varlık, gerçek dünyadaki fayda potansiyeli nedeniyle başarıya hazır görünüyor.

Kripto para birimleri zaten değer depolamak ve ödeme yapmak için yaygın olarak kullanılıyor olsa da, oynaklıkları büyük bir zorluk olabilir. Örneğin, birçok şirket, kriptoyu tekrar ulusal para birimine dönüştürmeleri gerektiğinde değerinin çok düşmüş olabileceği ihtimalinden dolayı ödeme olarak kriptoyu kabul etmekte tereddüt ediyor. Aynı şekilde, birçok yatırımcı, günlük harcamalarına kıyasla net değerlerinin hızla dalgalanmasını görmek istemez. Terra, istikrarlı dijital varlıklar yaratarak bu sorunları çözmeyi hedefliyor.

Terra protokolü iki tür tokenden oluşur: Terra ve LUNA. Terra, dolar (TerraUSD) veya Kore wonu (TerraKRW) gibi gerçek dünya para birimlerinin fiyatını izleyen bir dizi sabit para anlamına gelir. LUNA, Terra sabit paralarının oynaklığını emen ve platformun kullanıcı alımına bağlı olarak büyüyen Blockchain’in yerel tokenidir.

Terra’nın yerel tokeni olan 27 milyar dolarlık piyasa değeri ile LUNA, sunduğu hizmet için sağlıklı talebi gösteren halihazırda sekizinci en büyük kripto para birimidir. İnsanlar dijital varlıkları biriktirirken ve harcamada daha rahat hale geldikçe, platform sürekli büyümeye hazırlanıyor.

Kripto geri sıçraması

Kripto para birimleri son zamanlarda bir düşüş yaşadı ve tüm tokenlerin toplam piyasa değeri 2022’de şimdiye kadar %23 düşüşle 1,7 trilyon dolara geriledi. Ancak endüstrinin düşüşlerinden geri sıçrama konusunda bir ünüvar. Cardano ve Terra, teknik yetenekleri ve gerçek dünyada kullanışlı olma potansiyelleri nedeniyle bu fırsatı değerlendirmeye çok yakın olabilir.

fool


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin