Rus Rublesi’nin çöküşü Bitcoin için iyi mi? Ünlü yatırımcı yorumladı
Rus Rublesi’nin çöküşü Bitcoin için iyi mi? Ünlü yatırımcı yorumladı

Rus rublesinin çöküşü Bitcoin için iyi mi? Ünlü yatırımcı yorumladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yatırımcı, fon yöneticisi ve hayırsever Bill Miller, altının Rusya tarafından kontrol edilen tek rezerv varlık olduğuna ve kendi başına alan bakımından en büyük olduğuna dikkat çekti. Ona göre bu, BTC’nin önümüzdeki günlerde değer kazanabileceği anlamına geliyor.

Ukrayna’daki silahlı çatışma, finans dünyasındaki durumu kökten değiştirdi. NATO ve AB, Putin rejimine karşı ekonomik savaş ilan etti.

ABD, İngiltere, Almanya ve daha birçok ülke Rusya ile parasal bağlarını kesti. Ayrıca birçok Rus bankasını ana SWIFT ödeme sisteminden çıkardı.

Bu yaptırımlar sonucunda ruble %25’ten fazla değer kaybetti ve Rus vatandaşları birikimlerini korumak için alternatif finansal araçlar aramaya başladı. Bu bölgedeki Bitcoin ticaret hacmi rekor seviyelere ulaştı.

CNBC ile yakın tarihli bir röportajda, Legg Mason Capital Management’ın eski Başkanı Bill Miller, Rusya’nın rezervlerinin %16’sını dolar ve %32’sini avro olarak elinde tuttuğunu vurguladı.

Ayrıca rezervlerinin diğer ulusların kontrol edemediği tek kısmının altın (%22) olduğunu belirtti. Miller’e göre, bu göstergeler Bitcoin için “çok boğa yönlü” bir işaret.

Buna ek olarak, BTC’nin sınırlı arzına dikkat çekti ve bu da onu enflasyona karşı bir korunma haline getirdi. Altcoinler hakkında yorum yapan Miller, bunların çok farklı olduklarını ve yatırımcıların onları “girişim varlıkları” olarak görmeleri gerektiğini söyledi.

Miller’ın Bitcoin üzerindeki konumu

Geçmişte BTC hakkında şüpheci bir görüşe rağmen, Amerikalı son zamanlarda kral kripto para biriminin ateşli bir destekçisi haline geldi.

Geçen yıl Mayıs ayında, kriptoya yatırım yapmanın fiyat düşüşlerinde bile güvenli olduğunu savunmuştu.

“Bir şeyi daha yüksek fiyatlarda beğendiysem, daha düşük fiyatlarda daha çok seveceğime bahse girebilirsiniz.”

Birkaç ay sonra Bitcoin ve altın arasında oldukça ilginç bir karşılaştırma yaptı. Ona göre, dijital varlık bir Ferrari lüks spor arabasını andırırken, değerli metal eski moda “at arabası” gibi.

atozmarkets


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin