Fintech raporuna göre, Singapur yatırımı 2021’de 4 milyar dolara uzandı

Fintech raporuna göre, Singapur yatırımı 2021’de 4 milyar dolara uzandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2021 yılında yatırımlar kurumsal şirketler için hızlı şekilde gerçekleşti. Bireysel ve küçük yatırımcıların yanı sıra özellikle de kurumsal şirketlerin yeni yatırımları dikkat çekti. Özellikle de yatırımların büyük çoğunluğu kripto dünyasında gerçekleşti. Bu dünyanın dikkat çekmesi büyük şirketlerinde oyuna dahil olmasını sağladı. Bir Fintech raporunda ise bunu kanıtlar bir veri ortaya çıktı. 

KPMG’nin Pulse of Fintech raporuna göre, Singapur’daki finansal teknoloji (Fintech) sektörü 2021’de 3,94 milyar dolara ulaşarak önemli adımlar attı. Bunun önemli kısmını ise kripto ve blok zinciri fonları oluşturdu. Bu fonlar neredeyse yarısı, yani 1,48 milyar dolarlık kısmı oluştu.

Fintech, finansal teknoloji olarak bilinir. Teknoloji odaklı yatırımları kapsayan bir terim. Finansal teknoloji 2021 yılında Asya bölgesinde önemli bir pazar yeri oluşturdu. Bu nedenle, fintech endüstrisi, 2020’deki 139 anlaşmadan %37’lik bir artışı temsil eden 191 anlaşma ile beş yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Finceth raporu yatırımların iyi bir göstergesi

Kripto ve Blockchain endüstrisi 2021 yılında büyük şirketlerin daha çok dikkatini çekti. İnsanların benimsemesi bunda büyük bir etkendi. Yatırımların bu taraf daha kaymasıyla kurumsal yatırımcılar yeni bir değerlendirme yolunu seçti. İşte bu yüzden bu raporun oluşması şaşırtıcı değil. Ayrıca paylaşılan duyuruda şunlara yer verildi: 

“Singapur’un fintech sektöründeki yatırımlar, 2021’de yıllık %47 artarak 3,94 milyar dolara ulaştı. Blockchain ve kripto, fonların neredeyse yarısında komisyon aldı ve 82 anlaşmada 1,48 milyar dolar topladı.” 

Sonuç olarak, kripto ve blok zinciri finansmanı, finanse edilen fintech kategorisinde aslan payını aldı. Çünkü 2020’de havuzlanan 109,75 milyon dolardan geçen yıl 1,48 milyar dolara üstel bir büyüme gördü. Son olarak raporda, 

“Blockchain ve kripto, 2020’de 5,5 milyar dolardan geçen yıl 30,2 milyar dolarlık rekor bir yatırım çekti ve 2018’de önceki 8,2 milyar dolarlık rekorun üç katından fazla.”

blockchain.news


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin