Bitcoin’in teknoloji hisseleriyle artan bağlılığı, kripto paraya zarar mı veriyor?

Bitcoin’in teknoloji hisseleriyle artan bağlılığı, kripto paraya zarar mı veriyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cuma günü piyasalarda bilindik bir senaryo vardı: teknoloji hisseleri küçük bir toparlanma sergiledi ve neredeyse aynı anda, Bitcoin de rotayı tersine çevirerek kripto para biriminin diğer risk varlıklarıyla birlikte hareket etme eğilimini ön plana çıkardı.

Dünyanın en büyük kripto varlığı, ufak bir toparlanmayla 43.000 dolar bandına girdi. Tecrübeli piyasa yatırımcıları, büyük teknoloji şirketlerine ağırlık veren Nasdaq’da da bir yükseliş görünce şaşırmamış olabilirler.

VanEck’in dijital varlık araştırması başkanı Matthew Sigel’e göre, “Bitcoin, Nasdaq ve diğer teknoloji hisse senetleri ile nispeten yüksek bir korelasyon olan olağan kısa vadeli modeli izliyor.”

Neredeyse tüm hafta, kripto para birimleri, teknoloji hisselerinin yaptığı gibi değer kaybı yaşadı, Federal Rezerv politikasıyla daha şahin hale geldikçe her iki varlık grubu da baskı altına girdi.

Clocktower Group’un baş stratejisti Marko Papic de aynı fikirde. Bitcoin “yüksek beta riskli bir varlık” dedi ve “Fed’in daha şahinleştiği bir ortamda, gerçekten yüksek beta riskli varlıklara sahip olmak istemezsiniz” diye ekledi.

b1

Uzmanlar, FED politikalarının Bitcoin’e olan talebi etkilemeye başladığını düşünüyor

Kripto paranın ve Nasdaq 100’ün 100 günlük korelasyon katsayısı, 2011’e kadar giden bu tür en yüksek okumalar arasında şu anda 0,40’ta bulunuyor. (1’lik bir katsayı, varlıkların beraber hareket ettiği anlamına gelirken, -1 onların ters yönlü hareket ettiğini gösterir.

G Squared Private Wealth’in kurucu ortağı ve baş yatırım sorumlusu Victoria Greene, yaptığı açıklamada, “Bitcoin, enflasyon ve ilişkisiz para biriminden çok Nasdaq ve piyasa ile takip ve ilişkilendirme eğilimi gösteriyor.” dedi.

13 yıllık tarihinin çoğu için Bitcoin, kolay para politikası ve sıfır veya negatif faiz oranlarından oluşan bir ortamın tadını çıkardı. Ancak Fed, son iki yıldır yürürlükte olan pandemi dönemi teşvikini geri çekmeye hazırlanırken, hem hisse senetleri hem de kripto para birimleri dalgalı bir seyir izliyor. Fed’in kasasından borsalardaki Bitcoin satın alma emirlerine doğrudan bir müdahale olmasa da, sistemde daha az paranın kriptoya daha az doların gitmesi anlamına geldiğini söyleyen analistlere göre bir bağlantı var.

Miracle Mile Advisors’ın gelişmiş planlama kıdemli danışmanı Anderson Lafontant, “Korelasyon böyle devam ederse, kripto paranın bir hedge olarak çekiciliğini kaybedebileceğini düşünüyoruz ve bunu şu anda görmeye başlıyoruz” dedi.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin