2022 yılında işletmeler kripto ödemelerini kabul etmeyi düşünüyor mu?

Visa, 700 milyon sterlin ödeyerek RippleNet ortağını satın aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ödeme devi Visa, kripto sektörüne yatırımlarına tam hız kesmeden devam ediyor. Finans hizmeti sağlayan şirketin son yaptığı hamle ise çok ses getirecek. RippleNet ortağı olarak yakından tanınan Currencycloud, ödem devi tarafından satın alındı. Satın alma işlemi yetkililer tarafından doğrulandı.

Visa’nın Currencycloud’u satın alması, piyasada takip edildi. Şirketin yaptığı son hamle ile birlikte, uluslararası ödemeler yaparken veya birden fazla para biriminde iş yaparken her iki şirketin müşterilerine birlikte şeffaflık, esneklik ve kontrol sağlamayı amaçlıyor. Visa ve Currencycloud, Temmuz ayının başlarında kesin bir anlaşma imzalamıştı. Sonunda satın alma işlemi ise 2021 yılının son ayında gerçekleşmiş oldu. 

B2B sınır ötesi ödemeler için dünya çapında lider bir sağlayıcı olan Currencycloud, Ripple’ın finansal ödeme ağı RippleNet ile daha öncesinde ortaklık kurmuştu. Bu yılın başlarında üzerinde anlaşmaya varılan ortaklık, teknolojik açıdan zengin bir sınır ötesi ödeme mekanizmasını kolaylaştırmayı amaçlıyordu.

Visa, anlaşmalarla beraber kripto dünyasında söz sahibi olacak

Visa’nın satın alınmasından önce Currencycloud, 180’den fazla ülkede erişimi olan 500’den fazla bankacılık ve teknoloji müşterisini destekledi. Öte yandan yakın zamanda kripto odaklı hizmetlerini genişletmek amacıyla kurumlar için kripto para birimi finansal danışmanlık kolunu başlatan Visa, şimdi Currencycloud’un kapsamlı küresel müşteri tabanıyla daha da genişledi.

Her iki kurum içinde iyi bir anlaşma olduğu düşünülüyor. Currencycloud’un önemini CEO, Temmuz ayında anlatmıştı. CEO Mike Laven, Currencycloud CEO’su Mike Laven,

“Currencycloud, özellikle tarihsel olarak yetersiz hizmet verilen KOBİ’ler için, sınır ötesi ödemelerle ilgili geleneksel olarak belirsiz. Maliyetli ve zaman alıcı konulara açıklık, hız ve değer getirmekle ilgilidir. Geleneksel bankacılık tarafından Ripple’ın çözümü ağımızı dünyanın yeni bölgelerine genişletmek için yardımcı olacak. Bu sayede müşteriler için ödeme engeli kalkacak.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin