Kripto paralar yeşil renkte işlem görüyor! Yükseliş devam edecek mi?
Kripto paralar yeşil renkte işlem görüyor! Yükseliş devam edecek mi?

Kripto paralar yeşil renkte işlem görüyor! Yükseliş devam edecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasası, bu Salı günü genel olarak yeşil renkte işlem görüyor. Toplam piyasa değeri olarak ise 2.4 trilyon doları hedefliyor. Son 24 saatte SPELL, ONE, HNT, AVAX, RUNE ve OHM, %15 ile %20 oranında kazanç kaydetti. Bu arada, YFI, SPELL, AR, AVAX ve LUNA geçen hafta önemli bir sıçrayış göstererek %50 ile %80 arasında artış gösterdi.

Bugün Bitcoin 49.000 dolar civarında seyrederken, Ethereum fiyatı 4 bin doların üzerine çıkmayı başardı. Merkez bankaları yıl sonundan önce küresel olarak daraltma planlarını açıklarken, riske ilişkin duyarlılıklar son birkaç haftadır azalış gösteriyor.

3iQ Digital Assets Başkanı Chris Matta şu ifadeleri kullandı:

“Bitcoin’in değeri ve enflasyonist bir hedge olarak etrafındaki makro konuşmaları kesinlikle bir ton çekiş kazandı. Bu durumun risksiz bir ortamda şu anlama geldiği, Bitcoin’in belki de geleneksel varlıklarla biraz daha ilişkili hale geldiğini görmeye başlıyorsunuz.”

Benimseme eğrisinin henüz başlarında olan Bitcoin, büyüme stoklarına paralel olarak hareket ediyor. ABD hisse senetleri son birkaç ayda yükselen enflasyona rağmen oldukça iyi bir sene geçirirken satışlara karşı savunmasız durumda kaldı.

ABD borsası Pazartesi günü düşerken, kripto piyasası esneklik gösterdi. S&P 500 %1,1 oranında teknoloji odaklı Nasdaq ise %1,2 geriledi. Bu düşüş Omicron varyant haberlerinin ardından gerçekleşti.

Buna ek olarak, Başkan Biden’ın Build Back Better planından ek mali teşvik beklenmedik bir şekilde rafa kaldırıldı. Buna karşılık Goldman Sachs, 2022 yılının ilk çeyreği için GSYİH tahminini %3’ten %2 oranına düşürdü.

ABD 2022 yılında en az 3 faiz artırımı planlıyor!

Daha geçen hafta, Fed tahvil alım azaltım alanını iki katına çıkardığını ve 2022 yılında üç faiz artırımı öngördüğünü açıkladı. Tipik olarak, merkez bankalarının, güvenli liman tahvillerinden daha az çekici hale gelen teknoloji hisseleri ve kripto gibi risk varlıklarını olumsuz etkilemesi bekleniyor.

Kaiko şöyle ifade etti:

“Verim arayışı yatırımcıları risk eğrisini yukarı iteceğinden, bu kripto varlıklarına fayda sağlayabilir.”

Bununla birlikte, piyasaların aşırı satılmasıyla birlikte, yatırımcılar yılın son haftasında, pozitif piyasa performansına doğru ralli yapmasını umuyor.

Bu arada, ticaret hacimleri Mayıs ayından bu yana yatay seyrederek 1 ile 3 milyar dolar arasında seyretti ve düşüş eğilimi yatırımcıları piyasadan uzak tuttuğu için bu yılın başlarındaki seviyelerinin oldukça altında kaldı.

BTC-TRY işlem hacmi tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaşıyor!

kripto

Ancak BTC-TRY ticaret hacmi, Türk lirasının USD karşısında yeni dip seviyelerine düşmesiyle birlikte tüm zamanların en yüksek seviyelerine yaklaşıyor. Chainalysis verilerine göre, 2020 yılından bu yana haftalık ticaret hacimleri birkaç milyondan 4 milyar TL’ye yükseldi.

Bununla birlikte, Ethereum’un OI’sinin son birkaç ayda istikrarlı bir şekilde artmasının ardından tüm zamanların en yüksek seviyesine yakın kalmasıyla açık ilgi de yükselmeye başladı. OI, Temmuz ayından bu yana ikiye katlanarak 5 milyar dolara ulaştı.

Kaiko’ya göre:

“Trend, altcoin türevlerine artan bir ilgi olduğunu gösteriyor.”

Bu arada fonlama oranları hâlâ düşük ancak tarafsız, bu sırada yatırımcılar yıl sonu tatil sezonu öncesinde yeni riskler almak konusunda temkinli olduklarını gösteriyor. Ancak piyasanın trendi tersine çevirebilmesi için önce doğal yukarı hareket olması gerekiyor.

bitcoinexchangeguide


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin