USDD depeg derinleşiyor: Justin Sun’un planı var mı?

Terra fiyaskosundan sonra TRON, stablecoin işini sağlama almaya çalışıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Mayıs ayında Terra’nın algoritmik sabit parasının tamamen çökmesinin ardından TRON, bu sabah kendi sabit parasını destekleyen sermaye miktarını önemli ölçüde artırma planını açıkladı. Terra’nın yaşadığı sıkıntıya düşmemek için TRON, işi sağlama alma niyetinde.

USDD, başlangıçta Terra’nın algoritmik stablecoini UST’nin neredeyse kopyası gibi. TRON blok zinciri USDD varlığına 5 Mayıs’ta ulaştı. Kurucu Justin Sun Mayıs ayında yaptığı açıklamayla stablecoini başlatmış oldu.

Justin Sun, kripto para birimleri ve diğer sabit paralardan oluşan bir rezervin toplandığını ve ihraç edilen toplam USDD miktarının en az %130’unda tutulacağını söyledi. TRON, bu teminat oranını “garantili” olarak nitelendirdi.

Justin Sun, stable coin için önemli adım attı

Bir TRON sözcüsüne göre, rezerv 14.040 Bitcoin (yaklaşık 418 milyon dolar), 140 milyon USDT ve 1.9 milyar TRX’in yanı sıra bir yanan sözleşmede 8.29 milyar TRX içeriyor. Sun, 

“USDD’yi hibrit bir modele yükseltmek istiyoruz. Yani bir tarafta algoritmik bir stabilcoin’imiz var. Diğer tarafta TRON DAO Rezervi var.”

USDD stablecoini problem oluşturabilir mi?

USDD, algoritmik kararlılık planını izleyerek, TRX, TRON’un tokeni ve USDD arasında alım satım yaparak fiyatını ABD dolarının fiyatına sabit tutmaya yönelik arbitrajcıları teşvik etmek için tasarlandı. Terra gibi, TRON da aşırı piyasa koşullarında USDD’yi desteklemek için milyarlarca dolar değerinde Bitcoin ve diğer kripto para birimleri rezervi oluşturma niyetinin sinyallerini vermişti.

Yine de, bu güvenlik önlemleri kombinasyonu, Terra’nın UST’si için olağanüstü derecede etkisiz olduğunu kanıtladı. Çöküşünden önce ihraç açısından üçüncü en büyük olan stablecoin, Mayıs ayının ortasında dolar sabitinden keskin bir şekilde uzaklaştı, Terra’nın LUNA’sını da beraberinde götürdü ve birkaç gün içinde yaklaşık 40 milyar dolarlık değeri sildi. Milyarlarca dolarlık Bitcoin satıldı ve Terra’nın yerel tokeni LUNA’nın eşi benzeri görülmemiş hacimlerde, sabitleyiciyi geri yüklemek için çılgınca bir girişimde bulunuldu.

Justin Sun, uygun şekilde durdurulabilirse, toplam dolaşımdaki arzda zaten 667 milyon dolara ulaşan USDD için umudun devam ettiğini iddia ediyor. Sun ayrıca,

“Şu anda kullandığımız yedek destek oldukça çeşitli. Bitcoin ve her türlü stabilcoin içerir. USDC (Circle’ın stablecoini) rezervimizin bir parçası olacak, ancak rezervimizin sadece küçük bir parçası olacak.”

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin