Bitcoin’in yükselişinin arkasında stablecoin girişleri olabilir…

USDD’nin başarısı, Tron’un TVL’sine olumlu yansıyor: Piyasa ise Terra’nın UST’si ile kıyaslıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Terra’nın stablecoini UST’nin yaşattıklarından sonra kripto dünyasında bazı varlıklar sorgulanmaya başlandı. Amerika fırsattan istifade ederek düzenlemenin acil bir gereklilik olduğunu bu süreçte vurguladı. Özellikle de sabit coinler üzerinde daha çok duruldu. Dolara endeksli olan bu varlıkların, geleneksel paralar için tehdit oluşturmasından dolayı böyle bir girişim oluştu.

Diğer yandan UST’nin büyük çöküşüyle beraber piyasaya yeni çıkan sabit varlıkların ne yapacağı merak ediliyordu. Bu konuda akla ilk gelen ise Tron’un yeni çıkardığı USDD’ye gözler çevrildi. Ancak süreç bu sıkıntılı zamanda iyi şekilde ilerliyor gibi. Fakat henüz tam başarılı demek erken olabilir.

Tron, algoritmik stabilcoin USSD’yi piyasaya sürdükten bir ay sonra DeFi protokollerinde toplam değer kilitli (TVL) açısından üçüncü en büyük ağ haline geldi.

USDD’nin başarısı Tron’a yaradı

Justin Sun liderliğindeki protokol, TVL’sinin son 30 gün içinde 6 milyar doların üzerine çıktığını gördü. Onu 8,8 milyar dolar ile BNB Chain’in ve 71,3 milyar dolar ile Ethereum’un arkasına yerleştirdi.

Bir kripto veri toplayıcı olan CoinGecko, algoritmik stabilcoin USDD’nin piyasaya sürülmesini, TVL’sindeki büyük artışın arkasındaki nedenlerden biri olarak belirledi. USDD, 5 Mayıs’ta piyasaya sürüldü ve piyasa değeri şu anda 650 milyon doların üzerinde. Kısa sürede yarım milyar dolara ulaşan stablecoin, şimdilik iyi işler çıkardı.

Hızlı büyüme UST’nin benzeri mi?

Bu hızlı büyüme, geçen ay patlayan TerraUSD ile aralarında bir paralellik oluşmasına neden oldu. UST’nin çöküşünden önce, stabilcoin 30 milyar doların üzerinde bir piyasa değerine ulaşmıştı.

Birçoğu, Tron’un USDD’si ile Terra UST arasındaki benzerliklerin, her ikisi de değerlerini korumak için piyasa arbitrajına dayanan algoritmik stabil paralar olduğu için açık olduğuna inanıyor.

Tron tabanlı protokoller, Anchor protokolünün Terra’nın ekosisteminde sunduğuna benzer önemli getiriler de sunuyor. TVL’nin çoğuna sahip olan JustLend, Anchor’ın sunduğu %19,5’in çok üzerinde, %23’lük bir APY destekliyor.

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin