Kripto piyasasındaki düşüş, NFT platformuna sıçradı: İşte haftalık bilanço…

Kripto piyasasındaki düşüş, NFT platformuna sıçradı: İşte haftalık bilanço…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasasında yaşanılan gevşeme NFT platformuna da yansıdı. Geçtiğimiz hafta başlayan sert düşüşler piyasaya yeterince korku saldı. Üstelik bu kayıplar hız kesmeden devam ediyor. Yeni haftada da kayıplar tek tek ortaya çıkıyor. Yatırımcılar ise düşen piyasa karşısında daha fazla ilgisiz.

Wu Blockchain’e göre, BAYC ve MAYC gibi önde gelen NFT projeleri %41 ve %30 oranında düştü. NFT’lerin aşağı yönlü ticaret eğilimi, piyasanın durgun bir aşamaya girdiğini gösteriyor. Önde gelen NFT projelerinin ticaret hacimleri, özellikle Bored Ape Yacht Club ve Mutant Ape Club NFT’leri genel bir düşüş eğilimi bildirdi. Genel NFT piyasası bir soğuma aşamasına giriyor gibi.

NFT pazar yeri takipçisi NFTGo’ya göre, MAYC NFT’leri %30 düşerken, BAYC ve Otherdeed NFT projeleri yaklaşık %25 ve %50’lik değer kaybı gördü.

NFT market haftalık satışları %30 düştü

Genel NFT piyasası son yükselişinden sonra gerildi. En son satış istatistikleri, büyük NFT projelerinin ticaret hacmi son 24 saat içinde düştüğü için pazarın muhtemelen bir soğuma aşamasına girdiğini doğruladı.

Son 24 saat, NFT’lerin günlük işlem hacminin %31 düşerek 113 milyon dolara düştüğü yavaş bir NFT piyasa faaliyeti bildirdi. Buna ek olarak, Azuki ve Okay ayıları da dahil olmak üzere büyük NFT projeleri, sırasıyla %24 ve %60 düşüş gösteren aşağı yönlü istatistikler paylaştı.

Dünya çapında tanınan NFT koleksiyonlarının her biri, Yuga Labs’ın Otherdeed Projesi dışında ticaretinde kademeli bir düşüş gördü ve bu, pazarın periyodik soğutma aşamasına girdiğini gösteriyor.

CryptoSlam’de görüntülenen ilk on koleksiyona göre, azalan kamu ilgisine rağmen %1055 ve %7 artan CyberBrokers ve Doodles dahil olmak üzere ticaret açısından yalnızca üç proje daha geniş bir ivme kazanıyor. Ancak genel olarak dün ve genel hafta üzerinde NFT piyasası düşüş eğilimi gösterdi.

NFT piyasası neden düşüyor?

NFT pazarındaki düşüşe işaret eden birkaç faktör olduğu söyleniyor. Bunlardan biri zamanla bozulan NFT yutturmacası.Bir diğeri ise, azalan kullanıcı ilgisi. Bu da NFT pazar satışlarının düşmesinin nedenlerinden biri olarak kabul ediliyor.

NFT açılımı nedir?

NFT, ‘non-fungible token’ açılımına sahip bir terimdir. Yani takas edilemez token anlamına gelir. Sıklıkla NFT ismiyle kullanılır. En son Türkiye’de de yapılan çalışmalar sonrasında “Nitelikli Fikri Tapu” olarak adlandırıldı.

NFT nasıl alınır?

Non-Fungible token almak için bir platforma başvurmanız gerekecek. OpenSea, BAYC ve borsaların kendi platformları üzerinden satın alınabilir. Ancak burada desteklenen varlık cüzdanınızda bulunmalı. MetaMask gibi cüzdanlarda ETH, SOL gibi ödeme seçenekleriyle alım yapılabilir. NFT platformuna cüzdan hesabını bağlayarak istediğiniz karakteri satın alabilirsiniz.

NFT satışı nasıl yapılır?

Satış yapmak için yine aynı platformları kullanmanız gerekecek. Yani satış için popüler mecralarda bulunmalısınız. OpenSea, insanların en çok alım ve satım yaptıkları yerlerden biri. Buraya satmak istediğiniz NFT projesini yükleyerek ETH karşılığında satabilirsiniz.

ethereumworldnews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin