featured

Nvidia, kripto madenciliğine açıklık getirmediği için cezaya maruz kaldı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Nvidia Corp.’u kripto madenciliğinin gelirini önemli ölçüde artırdığını açıklamadığı için suçladı. Şirket, bir durdurma emri ve 5.5 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etti.

Kripto madenciliği dediğimizde aklımıza gelen grafik sistemlerinden birini sağlayan şirket, son yıllarda değerine değer kattı. Madencilik alanında başarılı olan şirket, dünya çapında fazlasıyla tercih ediliyor. Ancak oyunseverlerinde ekran kartı sıkıntısı yaşaması bazı tartışmaları beraberinde getirmişti.

Nvidia, kripto madenciliğinin maddi gelir artışının önemli bir unsuru olduğunu açıklayamadı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Cuma günü teknoloji şirketi Nvidia Corporation’a “kripto madenciliğinin şirketin oyun işi üzerindeki etkisine ilişkin yetersiz açıklamalar nedeniyle” sabit suçlamalar açıkladı. Menkul kıymetler gözlemcisi, Nvidia’nın 2018 mali yılında birbirini takip eden çeyreklerde şunları söyledi:

“Şirket, kripto madenciliğinin oyun için tasarlanan ve pazarlanan grafik işleme birimlerinin (GPU’lar) satışından elde ettiği maddi gelir artışının önemli bir unsuru olduğunu açıklamayı başaramadı.”

SEC Uygulama Biriminin Kripto Varlıkları ve Siber Birimi başkanı Kristina Littman ise konuyla alakalı açıklama yaptı:

“Nvidia’nın ifşaat başarısızlıkları, yatırımcıları şirketin işini önemli bir pazarda değerlendirmek için kritik bilgilerden mahrum etti. SEC’in bulgularını kabul etmeksizin veya reddetmeden Nvidia, bir durma ve vazgeçme emrini ve 5.5 milyon dolarlık bir ceza ödemeyi kabul etti.”

Bu haftanın başlarında, menkul kıymetler düzenleyicisi, kriptoya odaklanan uygulama bölümünün boyutunu neredeyse iki katına çıkardığını söyledi. Birkaç milletvekili ve bir SEC komisyon üyesi, SEC Başkanı Gary Gensler’i daha net düzenlemeler sağlamak yerine kripto uygulamasına odaklandığı için ağır bir şekilde eleştirdi.

SEC, 2017’de kripto para birimine olan talep ve ilgi arttıkça, Nvidia müşterilerinin kripto madenciliği için oyun GPU’larını giderek daha fazla kullandığını belirtti.

Menkul kıymetler düzenleyicisi, Nvidia’nın gelir artışının kripto madenciliğinden kaynaklandığının farkında olduğunu ancak bunu gerektiği gibi Forms 10-Q’da açıklamadığını belirtti.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin