MATIC fiyatı düşüyor! Polygon yatırımcıları bu göstergelere karşı dikkatli olmalı
MATIC fiyatı düşüyor! Polygon yatırımcıları bu göstergelere karşı dikkatli olmalı

MATIC fiyatı düşüyor! Polygon yatırımcıları bu göstergelere karşı dikkatli olmalı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Polygon (MATIC), 27 Aralık 2021 tarihinde ATH’sini 2,93 dolara vuran altı aylık bir yükselen oluşturmuştu. MATIC, ATH’sine ulaşmasının ardından düşüşe geçti ve düşüş hâlâ bitmiş gibi durmuyor. MATIC, Bitcoin ile 30 günlük şaşırtıcı bir %90 korelasyonu paylaştığı için yatırımcıların Bitcoin hareketini yakından takip etmesi gerekiyor. Polygon (MATIC), Aralık ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaşarak altı aylık yükselen bir takoz oluşturduğu için uzun vadeli yükseliş trendi içerisindeydi. O zamandan beri MATIC, EMA göstergeleri ile altüst olmuş bir ilişkiye sahipken yokuş aşağı gidiyor.

Mevcut düşen kama düşüşü uzun vadeli tabana 0,93 dolardan yaklaşırken, boğalar günlük grafikteki düşüş mum çubuğunun serisini kırmaya hevesli olabilir. Yazının yazıldığı sırada MATIC, 24 saatlik 548 milyon dolarlık işlem hacmi ve %5,79 düşüşle 0,941 dolardan işlem görüyor.

Ayrıca, MATIC fiyatı, düşük aralığı 0,745 dolardan yeniden test etmek için %21’lik bir artışa açık görünüyor. Bazı durumlarda, satış gerilimi biraz yükselirse, altcoin’in daha da düşebileceğine dair bir olasılık daha var.

MATIC için göstergeler ne anlama geliyor?

Bu durgunluk, piyasa yapıcıların gerçeğe uygun değer boşluğu olarak bilinen fiyat verimsizliğini 0,467 dolardan doldurmasına ve toplam düşüşü %52’ye getirmesine izin verebilir.

Şaşırtıcı bir şekilde, elde edilen Küresel Para Girişi/Çıkış (GIOM) modeli bu düşüş bakış açısını destekliyor. Bu endeks, yaklaşık 30.000 adresin ortalama 0,473 dolar fiyattan yaklaşık 1.8 milyar MATIC tokensatın aldığını ortaya koyuyor.

(Source: Global In/Out Money)

Bu nedenle, satış baskısını hafifleterek, daha fazla satın almayı seçebilen bu yatırımcılar tarafından bu bariyere bir düşüş desteklenebilir. Özetle, RSI’daki yükseliş eğilimi potansiyeli ile birlikte düşen takoz kurulumu ışığında MATIC, kısa vadeli bir canlanma görebilir. Mevcut modelin üzerinde bir kapanış, altcoini 1,2 dolar ile 1,3 dolar aralığında EMA şeritlerinin sınırlarına maruz bırakabilir.

Son olarak, MATIC, Bitcoin ile 30 günlük şaşırtıcı bir %90 korelasyonu paylaştığı için yatırımcılar Bitcoin hareketini yakından takip etmesi faydalı olabilir.

coinquora


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin