HIVE Blockchain, yeni madencilik faaliyeti için bakın kimi seçti?

HIVE Blockchain, yeni madencilik faaliyeti için bakın kimi seçti?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasasının önemli üreticilerinden biri olan HIVE Blockchian yeni tesisi için önemli bir anlaşmaya imza atacak. Kripto madencisi, haftanın iş gününde yaptığı açıklamayla birlikte takipçileriyle müjdeli haberi paylaştı. Yeni madencilik faaliyetleri için teknoloji devini tercih etti. 

Kanadalı kripto madencisi HIVE Blockchain 7 Mart Pazartesi günü yaptığı açıklamada, madencilik ekipmanı yapımında kullanılmak üzere şirketin yeni ASIC yongalarını satın almak için yonga üreticisi Intel ile bir anlaşma imzaladığını söyledi. HIVE, anlaşmanın ABD’ye yayılma planının bir parçası olduğunu belirtti.

Şirket ayrıca madencilik altyapısı sağlayıcısı Compute North ile Teksas’taki bir yenilenebilir enerji tesisinde 100 megavatlık madencilik kapasitesine ev sahipliği yapmak için bir ön anlaşma yaptığını da duyurdu. Yapılan anlaşmalar neticesinde şirketin daha çok üretim yapabileceği düşünülüyor.

Intel ile HIVE Blockchain arasında dev anlaşma 

HIVE Blockchain, yeni ekipmanın 2022’nin ikinci yarısından itibaren teslim edileceğini ve kurulduğunda Bitcoin madenciliği hash oranını %95’e kadar artıracağını söyledi. Madenci, Intel’in çiplerini içeren özel ekipman oluşturmak için orijinal bir tasarım üreticisiyle de bağlantı kurulduğunu açıkladı.

Hive şu anda Bitcoin, Ethereum ve Ethereum Classic madenciliği yapıyor. 31 Aralık itibarıyla birleşik likit BTC ve ETH varlıkları yaklaşık 168 milyon dolar brüt değere sahip. 

Intel, geçen ay yeni çipleri piyasaya sürdüğünde Blockchain teknolojisine ilk adımını atmıştı. Yonga üreticisi, yeni silikon çiplerin madencilikte kullanılan mevcut donanımdan 1000 kat daha iyi performans göstereceğini iddia etmişti.

Intel ayrıca Argo Blockchain ve Jack Dorsey’den BLOCK Inc’in bu yıl yeni çipleri alan ilk şirketler olacağını söyledi. ASIC veya uygulamaya özel entegre devre, bu durumda kripto madenciliği olmak üzere çok özel uygulamalar düşünülerek oluşturulmuş bir tür çip.

 

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin