featured

Bitcoin yeniden kayıplarda: Altın yeni bir çağ yaşıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Küresel piyasalarda ekonomik kriz hafta sonu tepe yaptı. Savaşın günde güne ateşlenmesi piyasayı sallamaya devam ediyor. Petrolun yeni seviyeleri görmesi konuşulurken, kripto varlıkları yeniden dipleri gördü. Altın ve değerli varlıklar haricinde ekonomik verilerin tümü tepetaklak oldu. Bitcoin’in kaybı yatırımcıları yeniden zarara soktu.

Bitcoin’in küresel finanstaki rolü, Rusya Ukrayna kriziyle ortaya çıkan jeopolitik durumun ortasında giderek daha önemli hale geliyor. Kendini hisse senedi piyasasından ayırmak için son bir hamle yapmak istiyor. Ancak bu o kadar kolay olmayacak gibi. Bitcoin zemini tutamadı ve son 45.000$’lık yüksek seviyesinden %20’den fazla düştü.

Bitcoin 725 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip. Bu piyasa değeriyle beraber 38.100 dolarlık bir fiyatı bulunuyor. Bitcoin aşağı yönlü düzeltmeye devam ederse ve 35.000 doları görmesi muhtemel. Eğer burayı da tutamazsa, 30.000 dolara daha da kaydığını görebiliriz.

Bitcoin kayıp yaşarken, altın yükselişini sürdürüyor

Bitcoin kayıp yaşarken, altın yükselişini sürdürüyor

Bitcoin’in ezeli rakibi, fiziksel altın revaçta. Devam eden savaş krizinin ortasında, Altın fiyatı ons başına 2.000 doları geçerek 19 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Ülkemizde ise gram altın tarafında da hem ONS hem dolar bazlı yükselişler dikkat çekti.

Bloomberg’in kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone, 2022’de Bitcoin için genellikle bir boğa senaryosu düzenledi. Ancak, son tweetlerinden birinde McGlone, Bitcoin’in 30.000 doları tekrar ziyaret etme şansının çok yüksek olduğunu söyledi. Ancak McGlone, Bitcoin’in eşitlik üzerinde farklı güç göstermeye devam ettiği konusunda yükselişini sürdürüyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin