G7 ve AB ülkeleri, Rusya’nın kripto varlıkları kullanma olasılığını tartışıyor

G7 ve AB ülkeleri, Rusya’nın kripto varlıkları kullanma olasılığını tartışıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rusya’ya karşı yapılan yaptırımlar neticesinde alternatif yollar Avrupa’da tartışılıyor. İlk alternatif yol ise kripto varlıklar. Hatta tek alternatif yol olabilir. Bu yüzden G7 ülkeleri ve Avrupa Birliği bu alternatifin yolunu kapatmak istiyor. 

G7 ülkeleri ve Avrupa Birliği, yaptırımlardan kaçınmak için Rusya’nın kripto para kullanımını durdurmanın yollarını araştırıyor. Almanya Maliye Bakanı, “Listelenen kişi ve kurumların düzenlenmemiş kripto varlıklarına geçişini önlemek için önlemler almalıyız” açıklamasını yaptı.

Rusya-Ukrayna arasında yaşanılan kriz Avrupa’yı ayağa kaldırdı. Rusya’nın daha çok ilerleyeceği endişesinden dolayı Avrupa’da bulunan ülkeler ekonomik yaptırımlarla önlem almaya başladı. Ancak kripto varlıklar noktasında açık olması G7 ve AB ülkelerini düşündürüyor.

Kripto varlıkların kullanılması AB tarafından istenmiyor

Yediler Grubu (G7) ülkesinin, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından Batı yaptırımlarını atlatmak için bireylerin ve şirketlerin kripto varlıkların kullanmasını engellemenin yollarını araştırdığı biliniyor. G7 ülkeleri Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Birleşik Krallık ve ABD’den oluşuyor. Buna ek olarak AB ülkeleri de devrede.

G7 ülkelerinin maliye bakanları ve merkez bankası başkanları bu hafta Ukrayna Maliye Bakanı Serhiy Marchenko ile sanal toplantılar düzenledi. Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner, Çarşamba günü AFP tarafından aktarıldı:

“Listelenen kişi ve kurumların düzenlenmemiş kripto varlıklarına geçmesini önlemek için önlemler almalıyız. G7’nin Almanya başkanlığı bağlamında buna yönelik çalışıyoruz.”

Lindner, Çarşamba günü Welt TV’ye verdiği röportajda, “Sorun biliniyor ve üzerinde çalışıyoruz” dedi. “Bu, Rusya’yı her düzeyde maksimum düzeyde izole etmekle ilgili olduğu anlamanın gelebilir” ifadelerini kullandı.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin