SOLANA

Blockchain güvenlik şirketi Slowmist, Solana yatırımcılarını uyardı! İşte nedeni

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Blockchain güvenlik şirketi olan Slowmist, son Solana ağ kimlik saldırılarından dolayı kullanıcıları uyardı. Şirket, bu tür hırsızlıkların çok sık yaşandığını bildirdi. Son zamanlarda Solana, DeFi token köprüsü Wormhole’dan 320 milyon dolar değerinde Ethereum (ETH) kaybetti.

Slowmist, kullanıcıların tüm dünyada 25 milyar doların üzerinde kayıp verdiği 650’den fazla saldırı olayını takip etti. Yeni bir hatırlatma olarak, blockchain güvenlik şirketi bir sonraki olası NFT hırsızlığına karşı alarm verdi.

“Saldırgan, NFT’leri toplu halde kullanıcılara airdrop olarak gönderir. Onaydan sonra cüzdandaki tüm SOL aktarılacaktır.”

Yalnızca Onayla’yı tıklatarak kullanıcı, saldırgan tarafından yerleştirilen tehditle etkileşime girer. Buradaki tehdit, Solana transferi başlatan kötü niyetli bir sözleşmedir. Slowmist, bu kimlik saldırılarının her geçen gün artığını söyledi.

Şirket, Solana Wallet Phantom’un güvenlik mekanizmasıyla ilgili bir endişe kaydetti. Kullanıcılar için, kullanıcıların zarar görmesini kolaylaştıran eksiksiz bir “risk uyarısı” olmadığını vurguladı.

Kimlik avı saldırıları artıyor mu?

Vurgulanan kimlik saldırı girişimleri, kullanıcıların yatırımlarını kaybetmelerine neden olan bir güvenlik açığı oluşturuyor. Son 320 milyon dolarlık Wormhole hack, blockchaindeki güvenliği sıkılaştırmak için büyük bir sinyale sahip. Ancak, 2021 yılında Solana tabanlı dijital cüzdan Phantom, siber savunmasını güçlendirdi.

Phantom’dan Chris Kalani, kullanıcıları kimlik avı dolandırıcılıklarından fonlarını kaybetmekten korumamız gerektiğini vurguladı. Bu arada, Poly Network’ten çalınan 600 milyon dolar, merkezi olmayan finans alanında şimdiye kadarki en büyük ihlal olarak kaydedildi. Ancak hacker, çalınan varlıkları ağa geri verdikten sonra haklarında yasal işlem başlatılabileceği uyarısında bulundu.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin