featured

Kurumsal yatırımcıların kripto piyasasına ilgisi azalıyor: İki ay içinde 417 milyon dolarlık çıkış kaydedildi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında art arda sekiz haftadır, kurumsal yatırımcılar arasında olumsuz hava hâkim. Coinshares’in yeni bir raporuna göre, büyük ölçekli kripto yatırımcıları geçen hafta dijital varlık fonlarından 88 milyon dolar çekerek iki aylık dönemdeki çıkışları toplam 417 milyon dolara yükseltti.

kripto para

Dijital varlık yatırım şirketi CoinShares, Bitcoin, Ethereum ve diğer altcoin’lerin yatırım fonlarını ve OTC tröstlerin yatırım faaliyetlerini takip ediyor ve bulgularını haftalık bir raporda yayınlıyor.

CoinShares araştırma başkanı James Butterfill, tüm satışların para politikası tarafından tetiklendiğine inandığını söyledi. Salı günü “Şu anda faiz oranlarındaki artışların görünürde bir sonu yok” diye yazdı.

Bu hafta satış baskısı, toplam çıkışların %87’sini oluşturan Kuzey Amerika’dan geliyor. Kanada merkezli fon 3iQ, 7,9 milyon dolarlık satışla başı çekerek, yıl içindeki toplam satışlarını 286 milyon dolara çıkardı. Avrupa’da, İsviçre fonları 9,2 milyon dolarlık giriş görürken, Almanya 9,4 milyon dolarlık çıkış kaydetti.

Bu hafta, kurumsal yatırımcıların geçen haftaki nispeten tarafsız duruşuna kıyasla kayda değer ölçüde daha olumsuz bir havaya işaret ediyor.

Çıkışlar arttı

Dijital varlıklar arasında Bitcoin, son yedi gün içinde 52 milyon dolarlık çıkış ile en üst sıraya yerleşti. Kripto para piyasası lideri olan BTC, bu yıl kurumsal yatırımcılar tarafından yoğun bir şekilde satıldı. Yıl içindeki toplam satış, etkileyici bir şekilde 172 milyon dolara ulaştı. Haftalık bazda ise bu çıkış oranı 1,1 milyon dolara ulaştı.

En büyük altcoin olan Ethereum, toplam 36 milyon dolarla haftalık çıkışlar listesinde için ikinci sırada yer aldı. Bu oran, geçen yıl Eylül ayındaki The Merge’den bu yana en büyük tek haftalık satış oldu. 2023 için Ethereum tabanlı fonlardan toplam para çekme miktarı şu anda 72 milyon dolardır.

Altcoin tabanlı fonlar, kurumsal yatırımcılarla karışık bir durum ortaya çıkardı. Litecoin (LTC), Solana (SOL) ve Ripple (XRP), hepsi 1 milyon dolardan az olmasına rağmen giriş kaydetti. Polygon (MATIC) tabanlı fonlar, 400,000 dolar ile haftanın en büyük satışını gören altcoin oldu.

Bununla birlikte ilginç bir şekilde Bitcoin ve Ethereum’un aksine altcoin’ler, Solana’nın 13 milyon dolarla başı çekmesiyle yıl boyunca girişler gördü. Kurumsal yatırımcılar tarafından yönetilip yönetilmediğini kesin olarak bilemesek de, en iyi kripto para birimleri hafta boyunca kırmızı mumlar oluşturdu. Bitcoin bir hafta içinde %3,5 oranında düşüş kaydederken Ethereum ise %7,2 oranında değer kaybetti.

Decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin