featured

Kripto para piyasası için kritik hafta: Hinman belgeleri, XRP duruşması ve daha fazlası…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

XRP davasında çok beklenen önemli belgeler, ABD SEC ve Binance arasında yakın zamanda açılan yasal anlaşmazlığın ortasında yayınlanacak. ABD’nin en büyük mali gözlemcisi olan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) dünyanın en büyük iki kripto borsasına dava açmasıyla dijital varlık piyasası geçen hafta büyük bir darbe aldı. Ancak planlanan mega etkinlikler nedeniyle kripto piyasasının bu hafta daha da fazla dalgalanmaya tanık olması bekleniyor.

XRP davasında Hinman belgeleri açılacak

Kripto topluluğu, ABD SEC ve Binance arasında kısa süre önce yaşanan hukuki anlaşmazlığın ortasında XRP davasında beklenen önemli belgelerin yayınlanacak olması nedeniyle bu hafta piyasa grafiklerinde bir roller coaster yolculuğu bekleyebilir.

XRP

Programa göre dünyanın en büyük kripto borsası Binance ve ABD kolunun ABD SEC’in geçici yasaklama emri başvurusuna pazartesi gününe kadar yanıt vermesi gerekiyor. Komisyon, bir federal mahkemeden Binance.US’nin varlıklarını dondurmak için geçici bir kısıtlama emri çıkarmasını istedi.

Salı günü, XRP davası için Ripple Labs ve ABD SEC davasındaki diğer sanıklar için en büyük gün olarak işaretlenecek. Dönemin SEC Kurumsal Finans Direktörü Bill Hinman tarafından yapılan meşhur konuşmada, Ethereum’un (ETH) menkul kıymet olmadığı belirtilmişti. Mühürlü belgelerin, yöneticinin Ethereum’un doğasını önermesine neden olan iç tartışmayı ifşa etmesi bekleniyor.

TÜFE verileri, FOMC toplantısı odak noktası olmaya devam ediyor

ABD Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) bu hafta ana odak noktası olacak ve ardından kritik FOMC toplantısı yapılacak. ABD TÜFE verileri 13 Haziran’da açıklanacak, kritik FOMC toplantısı ise 13-14 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Ancak ABD Fed Başkanı Jerome Powell 14 Haziran’da piyasaları hareketlendirecek bir açıklama yapacak. Enflasyon baskısı nedeniyle ECB’nin 15 Haziran’da faiz oranlarını 25 baz puan artırması beklendiğinden piyasanın kendini hazırlaması gerekiyor.

 

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin